BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Rusya’dan 63 milyar m3 ek gaz arzı yapılabilir"----

"Rusya’dan 63 milyar m3 ek gaz arzı yapılabilir"

Rusya’dan 63 milyar m3 ek gaz arzı yapılabilir
22 Kasım 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Rusya’dan 63 milyar m3 ek gaz arzı yapılabileceğini belirtti.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, bu yıl 12’incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında yaptığı konuşmada, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak’ın Türkiye’ye yıllık 63 milyar mᶟ ek gaz arzı yapılabileceğini söylediğini aktardı.

Montel-Foreks'in haberine göre, arz tarafında bu hacmin sağlanmasının Türkiye’de bir gaz hub’ı oluşturulması açısından oldukça önemli bir adım olduğunu söyleyen Türkoğlu, bu doğrultuda mevcut Karadeniz boru hatlarının kaopasitelerinin artırılması, ek kapasite kurulumu gerekeceği ve bunun da zaman alacağını söyledi.

EPİAŞ’ın 2015 yılından bu yana gaz hub’ı kurma isteği olduğunu belirten Türkoğlu, hem spot hem de vadeli doğalgaz piyasalarının halihazırda işliyor olduklarını hatırlattı. Yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamasıyla Türkiye’de gaz hub’ı kurulması konusunda her şeyin değiştiğini vurgulayan Türkoğlu, mevcut piyasaların hub’a dönüşümünde yalnızca EUR kullanılan ya da etkileşim olmadan hem EUR hem de TRY kullanılabilen piyasalar oluşturmanın çok zor bir süreç olmayacağını açıkladı.

Bir doğalgaz hub’ının gazın trafiğinin, ticaretinin ve fiyatlamasının yapıldığı merkez olduğunu belirten Türkoğlu, Karadeniz gazının da sisteme girmesiyle birlikte bu konuda Türkiye’nin bir olumlu adım daha atmış olacağını söyledi.

Türkiye’de gaz hub’ı kurmanın arz ve altyapı adımlarının yanında bir de talep tarafı inşa etmenin gerekliliğini vurgulayan Türkoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yakın zamanda 8 ya da 9 farklı Avrupa ülkesini davet ederek bu konuyu görüşeceğini de belirtti.

Avrupalı tüccarlar,doğalgaz depolarını doldurmaya çalışıyor

 

Schröder: Kendimizi çok ciddi gaz sıkıntısının içinde bulabiliriz

 

Almanya'da halk elektrik ve gaz fiyatlarında yeni zam şoku yaşayacak

 

Gazprom, Azerbaycan'a gaz sevkiyatının başladığını bildirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)