BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'daki üç IKEA fabrikasının satışı onaylandı----

Rusya'daki üç IKEA fabrikasının satışı onaylandı

Rusya'daki üç IKEA fabrikasının satışı onaylandı
16 Şubat 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Yevtukhov, Rusya’daki üç IKEA fabrikası satışının hükümet tarafından onaylandığını açıkladı.

Daha önce Rusya’daki fabrikalarını satacağını, perakende mağazalarını da kapalı tutacağını açıklayan İsveç merkezli mağazalar zinciri IKEA'nın Rusya’daki üç fabrikasının satışının hükümet komisyonu tarafından onaylandığı, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtukhov tarafından duyuruldu.

İzvestiya gazetesine verdiği konuşan Yevtukhov, 15 Şubat’ta hükümet komisyonunun İsveçli perakende mobilya devi IKEA’nın fabrikalarının iki yerli üreticiye satışını onayladığını söylerken, İsveçli şirketin üretim tesislerinin alıcılarının mutfak tezgâhı ve cephe üreticisi Slotex ile kereste üreticisi Luzales olduğunu aktardı.

Gazetemru'nun haberine göre, IKEA’nın fabrikalarının yurt içinde faaliyet göstermeye devam edeceği ve bu işletmelerin ürünlerinin yurtiçi perakende zincirlerinde satılacağını vurgulayan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı, fabrikaların satış anlaşmalarına ve meblağa ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Yevtukhov, “Üretim tesislerinin çalışması ve gelişmesi, işlerin korunması bizim için önemli. Gerekirse yeni sahipler, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın eline bulunan tüm olası devlet desteği önlemlerine güvenebilir” diye konuştu.

Rusya’daki faaliyetlerine kademeli olarak son vermeye çalışan İsveçli perakende mobilya devi IKEA, 2023 yılının ilk yarısında tüm fabrikalarının satışını tamamlamayı planladığını geçtiğimiz ay duyurmuştu.

Şirketin basın servisi tarafından yapılan açıklamada, IKEA’nın Rusya’daki fabrikalarının satışına ilişkin anlaşmanın 2023 yılının ilk yarısında tamamlanması planlandığı belirtilirken, “Projenin tamamlanabilmesi için hükümetten izin bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

“Hedefimiz 2023 yılının ilk yarısında varlıklarını satışını tamamlamak. Rusya’daki kural ve yönetmeliklere göre anlaşma, hükümetin onayına tabidir” denilen açıklamada, Rusya’daki varlıklar için mevcut durumda hangi potansiyel alıcıların teklif verdiği ise belirtilmedi.

3 Mart’ta Rusya ve Belarus’daki faaliyetlerini askıya alan IKEA, 15 Haziran’da ise Rusya’daki fabrikalarını satacağını, perakende mağazalarını da kapalı tutmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Şirket, IKEA’nın Rusya’daki üretim varlıklarından kurtulacağını ve dört fabrikasını da satacağını açıklarken, şimdiden Leningrad, Kirov ve Novgorod bölgesindeki fabrikalara müşteri arandığını vurgulamıştı.

IKEA'nın sahibinden rüzgar santraline yatırım

 

IKEA, Rusya'da yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardı

 

IKEA, Rusya’daki 4 fabrikasını satma kararı aldı

 

IKEA Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)