BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da yaklaşık 76 milyon kişiye korona virüs aşısı yapıldı----

Rusya’da yaklaşık 76 milyon kişiye korona virüs aşısı yapıldı

Rusya’da yaklaşık 76 milyon kişiye korona virüs aşısı yapıldı
21 Aralık 2021 - 17:27 www.finansgundem.com

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, yaklaşık 76 milyon kişinin korona virüs aşısının ilk dozunu, 70 milyondan fazla kişinin de aşının ikinci dozunu yaptırdığını söyledi. 10 milyon Rus vatandaşına da takviye doz uygulandı.

Korona virüs salgınıyla mücadele konulu bir toplantıda konuşan Muraşko, “Şu an itibaryla yeterli miktarda aşımız mevcut. Aşının ilk dozunu yaklaşık 76 milyon vatandaşımız yaptırdı, bunlardan 70 milyondan fazlası ikinci dozu da yaptırdı” dedi.

Muraşko, tekrar aşılanmanın koronavirüsün Omikron varyantına karşı korunmak için antikor seviyesini artırdığını belirtti.

“Bir dizi araştırma gerçekleştirdik. Araştırmalara göre tekrar aşılanma, yani takviye doz koruyucu antikor seviyesini çok etkili biçimde artırıyor, halkı virüsten koruyor” diyen Muraşko, çalışmalar sırasında Omikron varyantıyla ilgili incelemelerin yapıldığını ekledi.

Muraşko’ya göre, koronavürüsün Omikron varyantının bulaştığı kişilerde, boğaz ağrısı, yüksek ateş gibi grip sırasında görülen semptomlara rastlanıyor.

‘Sputnik V ve Sputnik Light aşıları Omikron varyantından koruyor’

Muraşko, Sputnik V aşısının ardından takviye doz olarak tek bileşenli versiyonu Sputnik Light’ın uygulanmasının Omikron varyantına karşı koruma sağladığını belirtti.

‘Yaklaşık 10 milyon kişiye takviye doz yapıldı’

Organizmada koruyuculuğu sağlamak için altı ay sonra takviye dozun yapılması gerektiğini kaydeden Muraşko, yaklaşık 10 milyon Rus vatandaşının takviye dozu yaptırdığını söyledi

Macaristan’dan Omikron kararı

 

Korkulan oldu: ABD'den flaş 'Omikron' açıklaması!

 

Japonya'da Omikron varyantında vaka sayısı 82

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)