BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da yabancı danışman yasağı gündemi----

Rusya'da yabancı danışman yasağı gündemi

Rusya'da yabancı danışman yasağı gündemi
31 Ocak 2018 - 10:32 www.finansgundem.com

Rusya'da Sayıştay, yabancı danışmanlık şirketlerinin bürokratlara hizmet vermesinin yasaklanmasını teklif etti

Rusya’da bürokratların yabancı danışmanlık şirketlerinden hizmet almasının yasaklanması teklif ediliyor. Tasarıyı sunan Sayıştay, gerekçe olarak yabancı danışmanlarla çalışmanın “ulusal çıkarlara” aykırı oluşunu ve kamu bütçesinden yapılan masrafları artırmasını gösteriyor. 

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Sayıştay, Rusya Enerji Bakanlığı’nın ünlü denetim ve danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers (PwC) ile anlaşma imzalamasını eleştirdi.

KPMG şirketi Rusya temsilcisi Oleg Goşanskiy ise, “Yabancı danışmanlarla çalışarak devlet kaliteli hizmet alıyor. Uluslararası danışmanlık şirketlerinin projelerinin yüzde 20-30’unu kamu sektörüne sunulan hizmetler oluşturuyor” diyerek öneriye karşı çıktı.

EY şirketi Rusya temsilcisi Aleksandr İvlev ise, “Eğer kaliteli bir hizmet var ise neden bundan faydalanılmasın?” yorumunu yaptı.

Sayıştay’ın verilerine göre Rusya’da kamu kuruluşları, kendi yükümlülüklerinde olan iş ve hizmetler için 14,3 milyar ruble harcamada bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)