BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da yabancı banka kartlarından çekilen paralara sıkı takip geliyor----

Rusya'da yabancı banka kartlarından çekilen paralara sıkı takip geliyor

Rusya'da yabancı banka kartlarından çekilen paralara sıkı takip geliyor
03 Haziran 2019 - 11:36 www.finansgundem.com

Rusya’da yabancı banka kartlarından yapılan para çekme işlemlerine yönelik kontroller sıkılaştırılıyor

Rusya’da yabancı banka kartlarından yapılan para çekme işlemlerine yönelik kontroller sıkılaştırılıyor. Rus bankalarının artık yabancı banka kartlarından çekilen nakit paralarla ilgili en geç üç gün içinde Federal Mali İzleme Servisine (Rosfinmonitoring) bilgi vermeleri gerekecek.

Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, yeni düzenleme 27 Haziran 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yabancı Banka kartı sahiplerine nakit para veren Rus bankaları bu işlemleri kayıt altına almak ve en geç üç gün içinde Rosfinmonitoring’i bilgilendirmek zorunda olacak.

Yeni düzenleme gereği, bankaların para çekme işlemlerinin tarihini, çekilen paranın miktarını, kart numaralarını ve kart sahiplerinin kişisel bilgilerini kayıt altına almaları ve Rosfinmonitoring’e aktarmaları gerekecek. Böylece ülkedeki para akışının kontrol altına alınmasının ve finansal terörizm ile radikal faaliyetlerin finansmanının daha hızlı şekilde belirlenmesinin hedeflendiği belirtiliyor. (Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)