BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da Türk işçiye hapis----

Rusya'da Türk işçiye hapis

Rusya'da Türk işçiye hapis
06 Aralık 2015 - 07:40 www.finansgundem.com

Bir Türk'e ait olan sebze-meyve halini basan Rus özel harekatçılar Türk çalışanı alıp hapse koydu

Yılda yaklaşık 400 milyon dolarlık sebze meyve ticareti yapılan Türk işadamı Burak Bozkır’a ait Port Rostov Hali’ni basan Rus özel harekâtçılar bir Türk çalışanı tutukladı. Mahkeme 15 gün hapis cezasına hükmetti.

Türk işadamı Burak Bozkır’ın bir Rus ortakla 30 milyon dolarlık yatırım yaparak 2012 sonunda tamamladığı Port Rostov Hali, Rus özel harekat birlikleri (Amon) tarafından basıldı. 

Rusya’nın taze sebze meyve ihtiyacını karşılayacak en önemli yatırımlardan biri olarak yılda 350-400 milyon dolarlık ürün işlemi yapılan hale, önceki gün 30 kişilik özel herakatçı ve yabancı şube elemanı baskın düzenledi. İşadamı Burak Bozkır’ın verdiği bilgiye göre, uzun namlulu ve kar maskeli, özel harekatçılar, halin çalışanlarından Yücel Güçlü’yü gözaltına alıp dün mahkemeye çıkardı. Güçlü, 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

YİNE DE HAPİS

Burak Bozkır, şöyle konuştu: “Çalışanımızın suçu ‘istenilen evrakları vermemek’ diye tanımlanmış. Oysa tüm evrak tamam ve sorulduğunda da teslim edilmiş. Bunun üzerine, ‘mukavemet ederek evrakını vermek istemedi’ diye tutanak tutmuşlar. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Mahkemeye çıkarmışlar. Mahkeme de ‘evrakın tamam olduğunu görmesine’ rağmen cezaya hükmetmiş. Büyükelçiliğimiz ve tüm yetkililerle görüştük. Onlar da ‘elimiz kolumuzu bağlı’ diyorlar. Bu hapis cezası ülkemize yapılan bir saldırıdır. Ben de Rusya’ya gidemiyorum. Biz Rus halkına çok önemli hizmetler yaptık.”

Yılın şirketi ödülünü kazanmıştı

Port Rostov Hali’nde yaklaşık 400 kişi çalışıyor. Çalışanların sadece ikisinin Türk vatandaşı olduğunu belirten Burak Bozkır, “Tesisimizde 52 depo, 15 ofis dükkan bulunuyor. Yıllık ortalama işlem hacmi 350-400 milyon dolar arasında değişiyor. Avrupa, Rusya’ya ambargo uyguladığı için sebze meyvenin yüzde 60’ı Türkiye’den geliyordu. Ülke ekonomisine yaptığımız katkılar için ‘yılın şirketi’ ödülüne de layık görüldük ama şu anda ben Rusya’ya gidemiyorum” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)