BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da tur operatörlerine KDV muafiyeti geliyor----

Rusya'da tur operatörlerine KDV muafiyeti geliyor

Rusya'da tur operatörlerine KDV muafiyeti geliyor
08 Nisan 2023 - 12:10 www.finansgundem.com

Rusya'da Başbakan Mishustin, ülkedeki tur operatörlerini KDV'den muaf tutan mevzuat değişikliklerinin çok yakın gelecekte hazır olacağını duyurdu.

Rusya Başbakanı Mihail Mishustin tur operatörlerini sevindirecek bir açıklama yaptı. Milletvekilleriyle Devlet Duması’nda gerçekleştirilen toplantıda, konaklama sektörünün katma değer vergisinden (KDV) muaf tutulduğunu hatırlatan Mishustin, “Oteller zaten vergiden muaf tutulmuştu. Şimdi de tur operatörlerini KDV’den muaf tutan yasa tasarısı hazırlanıyor. Burada bir boşluk olduğunu ve destek çıkmamız gerektiğini anlıyoruz. Yakın gelecekte tasarıyı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında imzaladığı kararnameyle ülkedeki tur operatörlerini yurt içi tur satışları için KDV ödemekten muaf tutan yasal değişikliklerin yapılması talimatı vermişti.

Gazetemru'nun haberine göre Kremlin resmi internet sayfasında yer alan talimatta, yurt içi tur paketi satışlarında KDV muafiyetinin geriye dönük olarak 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacağı belirtilirken, 30 Haziran 2027’ye kadar süreceği vurgulandı.

Belgede, tur satışlarında KDV muafiyetini iç ve dış turizm alanındaki tur satışlarını etkileyeceğine değinilirken, Rus hükümetine verilen talimatın yerine getirilmesi için son tarih, 1 Haziran 2023 olarak belirlendi.

Talimatın Putin’in 24 Ocak’ta Bakanlar Kurulu ile yaptığı görüşmenin ardından verilen kararla ilgili olduğu hatırlatılırken, iç ve dış turizmde uzmanlaşmış tur operatörlerinin KDV’den muaf tutulması önerisi daha sonra Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov tarafından gündeme getirilmiş, Maliye Bakanı Anton Siluanov tarafından da desteklenmişti.

Rus tur operatörleri Türkiye'nin kapanması için bir ön koşul görmüyor

 

Rus tur operatörü Türkiye için tarih verdi:23 Haziran

 

Rusya yerel tur operatörlerinin zararları için 1 milyar ruble ayıracak

 

Rus tur operatörlerinden Türkiye kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)