BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’da tüketici kredilerinin ortalama tutarı rekor kırdı----

Rusya’da tüketici kredilerinin ortalama tutarı rekor kırdı

Rusya’da tüketici kredilerinin ortalama tutarı rekor kırdı
16 Haziran 2019 - 09:40 www.finansgundem.com

Rusya'da ortalama tüketici kredisi miktarı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Kredi geçmişi bürosu Ekvifaks'ın verilerine göre, yılın ilk çeyreği itibariyle ortalama kredi miktarı 141 bin ruble (2 bin 276 dolar). Sadece Moskova dikkate alındığında ise bu miktar 320 bin rubleye kadar çıkıyor.
Rusya Merkez Bankası rakamları da 2018'in ilk çeyreğinde bankalar ve finans kuruluşları tarafından dağıtılan toplam perakende kredi miktarının bir önceki yıla kıyasla 454 milyar ruble (7,3 milyar dolar) arttığını gösteriyor.

Ortalama tüketici kredisi tutarı son ekonomik krizin hemen ardından 72 bin rubleye kadar düşmüştü. Bu bakımdan ortalama miktardaki artış ülkedeki ekonomik atmosferin değiştiğine işaret ediyor.

Beklenti, söz konusu trendin 2018 boyunca devam edeceği yönünde.

Bununla birlikte uzmanlar kredi kullanımının toplumun çok farklı katmanlarına doğru yayıldığına, insanların bazen geri ödeme güçlerinin üzerinde krediler kullandığına dikkat çekiyor. Buna göre, nakit kredi kullanımındaki artış yeni bir geri ödenemeyen kredi dalgasını da beraberinde getirebilir.(Türkrus)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)