BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da SWIFT tatbikatı----

Rusya’da SWIFT tatbikatı

Rusya’da SWIFT tatbikatı
09 Şubat 2022 - 09:55 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal etmek isteyen Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar gündemde! Çok yönlü yaptırımlara yönelik finans ve iş dünyası hazırlık yapıyor

ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) özellikle son zamanlarda sürekli olarak dile getirdiği ülkenin uluslararası para transferi sistemi SWIFT ile bağlantısının kesilmesi ile birlikte Batı yazılımları, sunucu, çip ve diğer ekipmanların tedarikinin yasaklanmasını içeren çok yönlü yaptırımların yerli şirketleri nasıl etkileyebileceğine dair testler gerçekleştiriliyor. The Bell gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov liderliğindeki ortak çalışmada dev kamu bankası Sberbank, Rus devlet posta hizmeti Pochta Rossii, ulusal havayolu şirketi Aeroflot ve Rus demiryolu RJD gibi devlerin de yer aldığını iletti.

Gazete, bu toplantılarda reel ve finans sektörlerinde olası afet senaryolarının oluşturulduğunu belirtirken, hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre sözde yaptırımların gerçekleşmesi durumunda, sonuçların bir felaket olabileceği olasılığı üzerinde durulduğunun da altını çizdi.

The Bell’e konuşan uzmanlar, dev kamu bankası Sberbank dahil olmak üzere sistematik olarak önemli tüm bankalar tarafından olası finansal yaptırımlara karşı stres testlerinin yapıldığını vurgularken, Sberbank temsilcilerinin bankanın altyapı açısından alternatif olarak Çinli Huawei markasına yönelebileceğini söyledi.

Uzmanlar, ticarette rublenin dönüştürülmesine ilişkin uluslararası kısıtlamaların getirilmesiyle birlikte Rus bankalarının kesinlikle dış borçlarını yeniden finanse etmekte sorun yaşayacaklarını belirtirken, kaynaklardan alınan bilgiye göre yetkililerle yapılan toplantılara katılanların bu riskleri afet olarak nitelendirdiğini sözlerine ekledi.

Yakın zamanda uluslararası haber ajansı Bloomberg, Biden yönetiminin ABD’nin en büyük bankaları ile Rusya’ya Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda olası yaptırımları görüştüğünü duyurmuştu.

Biden'dan Rusya'ya çok sert uyarı

 

Rusya: Fransa ile anlaşma yapamayız

 

Rusya neden Ukrayna’yı almak istiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)