BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da şirketleri endişelendiren vergi adımı----

Rusya'da şirketleri endişelendiren vergi adımı

Rusya'da şirketleri endişelendiren vergi adımı
02 Mayıs 2019 - 07:56 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanlığı’nın yeni tasarısında, barkodlu ürünleri satan küçük mağazalar ve satıcılar için vergi muafiyetlerinin kaldırılması teklif ediliyor

Rusya’da Maliye Bakanlığı’nın teklif ettiği yeni vergi uygulamalarının, birçok küçük işletmenin kapanma riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açabileceği belirtiliyor. Rusya Maliye Bakanlığı’nın yeni tasarısında, barkodlu ürünleri satan küçük mağazalar ve satıcılar için vergi muafiyetlerinin kaldırılması teklif ediliyor.

RBK'nın haberine göre, bu uygulamaya geçilmesi halinde, barkodlu ürün satan satıcılar, birleşik gelir vergisi ve patentlere tabi tutulamayacak.

Tasarıyı eleştiren Opora Rossii ve Küçük Ölçekli Ticaret Birliği adlı sivil toplum örgütleri, Maliye Bakanı Anton Siluanov’a başvurarak, bunun küçük ölçekli birçok ticari işletmenin kepenk kapatmasına neden olabileceğini savundu.

Birleşik gelir vergisi ve patent hakkı, küçük işletmelere vergi kolaylıkları sağlıyor. Bu uygulamadan, 100 kişiden az çalışanı olan ve büyüklüğü 150 metrekarenin altında olan işletmeler yararlanabiliyor. Bu kriterlere uyan işletmeler, gelirlerine bakılmaksızın yüzde 7,5 ila 15 arasında gelir vergisi ödüyor.

İş dünyası, vergi kolaylıklarının iptal edilmesi halinde, vergi yükünden dolayı birçok işletmenin rekabete göğüs geremeyerek pazardan silinebileceğinden endişe ediyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)