BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol fiyatları sakin seyrediyor----

Petrol fiyatları sakin seyrediyor

Petrol fiyatları sakin seyrediyor
27 Mayıs 2024 - 07:32 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, OPEC+'nın Pazar günkü arz toplantısı ve ABD'nin sürüş sezonunun başlangıcındaki talebi ile son dört haftanın en büyük haftalık kaybının ardından sakin seyretti

Petrol, OPEC+'nın Pazar günkü arz toplantısına ve ABD'nin sürüş sezonunun başlangıcındaki talebine odaklanılmasıyla son dört haftanın en büyük haftalık kaybının ardından sakinleşti.

Brent vadeli işlemleri geçen hafta yüzde 2,2 düşerek Şubat ayının başından bu yana en düşük seviyesinden sonra varil başına 82 doların üzerinde tutunurken, ABD ham petrolü 78 dolar civarında. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri politika toplantısını online olarak gerçekleştirecek ve genel olarak üretim kesintilerini 2024'ün ikinci yarısına kadar uzatması bekleniyor.

PETROLDE RİSKLER YUKARI YÖNLÜ

Shandong merkezli Qisheng Futures Co analisti Gao Jian, "OPEC+'nın kesintileri uzatabileceği yönündeki mevcut piyasa beklentilerine dayanarak, petrolün riskleri yukarı yönlü" dedi.

Anma Günü ile yaz sürüş sezonunu başladığı İngiltere ve ABD'de piyasalar Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı. Amerikan Otomobil Birliği'ne göre hafta sonu uçması beklenen insan sayısı yaklaşık 20 yılın en yüksek rakamına ulaşabilir.

Brent, ısrarcı jeopolitik riskler ve OPEC+'nın günlük 2 milyon varillik üretim kesintilerinin desteğiyle bu yıl yaklaşık yüzde 7 arttı. Yine de vadeli işlemler, Orta Doğu'daki çatışmanın yayılacağı ve petrol akışını kesintiye uğratacağı endişesinin azalmasıyla Nisan ortasından bu yana düşüşte.

Petrol fiyatları 'stok endişesi' ile yükselişe geçti

 

Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirleri yüzde 82.2 arttı

 

Petrol fiyatlarında düşüş

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)