BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da seçime katılım yüzde 50’yi aştı----

Rusya’da seçime katılım yüzde 50’yi aştı

Rusya’da seçime katılım yüzde 50’yi aştı
17 Mart 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Rusya’da olayların gölgesinde ilerleyen devlet başkanı seçiminin ikinci gününde katılım oranı yüzde 57.44'e ulaştı. Oylama sırasında 130 bin siber saldırının gerçekleştiği bildirildi

Rusya Federasyonu’nda yapılan devlet başkanı seçiminin ikinci gününde, katılım oranı yüzde 50’yi aşarken ülkede üç gün yapılan devlet başkanı seçimlerinin ikinci gününde ciddi bir seçim ihlali meydana gelmediği bildirildi. 

Seçimin ikinci gününde uzaktan elektronik oylama ile 80’in üzerindeki bölgede Moskova saati ile 20.39’da seçime katılım oranı yüzde 57,44'e ulaştı.

Seçime dair ilk sonuçlar 17 Mart’ta Moskova saatiyle 21.00’den itibaren verilmeye başlanacak.

Oylama sistemine 130 bin siber saldırı oldu

Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova, 20 federal bölgede bazı kişilerin 29 sandığa sıvı dökerek oy pusulalarına zarar vermeye çalıştığını, 8 sandığın da ateşe verilmeye çalışıldığını bildirdi.

Uzaktan elektronik oylama sistemine ve Merkez Seçim Komsiyonunun internet sayfasına yönelik siber saldırılar gerçekleştirildiği bilgisini de paylaşan Pamfilova, “Oylamanın başlangıcından bu yana uzaktan elektronik oylama kaynaklarına yönelik 160 bin saldırı engellendi. Asıl saldırılar oylama portalına doğrudan gerçekleşti ve buraya 130 bin saldırı oldu. Uzaktan elektronik oylama izleme portalına da neredeyse 30 bin saldırı yapıldı." diye konuştu.

Pamfilova, Merkez Seçim Komisyonu internet sayfasına ise 15 Mart’tan bu yana 18 bin siber saldırı düzenlediğini aktardı.

Rusya'nın güneyindeki bölgeye Ukrayna saldırıları

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın Rusya’nın Belgorod şehrine saldırılar yaptığını hatırlatarak, “Bugün oylamayı aksatmak ve insanları korkutmak için Belgorod’u tekrar vurdular.” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 15 ve 16 Mart’ta Rusya’nın güneyinde bulunan Belgorod bölgesindeki 21 şehirden 7’sine saldırılar düzenledi. Top, havan topu ve insansız hava araçları kullanan Ukrayna ordusunun saldırılarında bölgede 2 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Seçimler hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda yapılıyor. Uzaktan oylama işlemi Moskova dahil 29 bölgede gerçekleştiriliyor.

Rusya'nın 2014'te Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım'da, 2022'de ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde de devlet başkanı seçimi için sandık başına gidiliyor.

Devlet başkanlığı koltuğuna oturmak için 4 adayın yarıştığı seçimde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Rusya Partisinin desteğiyle bağımsız aday oldu.

Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy kendi partisi, Nikolay Haritonov Komünist Partisi, Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisi adına aday olarak seçim pusulasında yerini aldı.

Rusya'da seçimler olayların gölgesinde sürüyor

 

Rusya'da seçim merkezine molotof kokteylli saldırı

 

Rusya sandık başında: Gözler 5 noktada...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)