BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'da nüfusu artırmak için babalara da teşvik----

Rusya'da nüfusu artırmak için babalara da teşvik

Rusya'da nüfusu artırmak için babalara da teşvik
10 Temmuz 2019 - 07:38 www.finansgundem.com

Nüfus problemi yaşayan Rusya'da, doğumları artırmak için annelere verilen teşvikten sonra babalara da teşvik verilmesi teklif edildi

Rusya Toplum Konseyi, nüfus problemi yaşayan ülkede doğum oranını arttırmak için annelerin yanı sıra babaların da maddi açıdan desteklenmesini öngören bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarıda, üçüncü kez baba olacak vatandaşlara para yardımı yapılması teklif ediliyor.

Ancak gözlemciler tasarının yasalaşma olasılığını düşük görüyor. Tasarı parlamentonun alt kanadı Duma'da da gündeme gelmiş ve yapılan tartışmada babalık yardımının "etkisiz" olacağı yönünde fikirler beyan edilmişti.

Ancak yine de tasarı yasalaşırsa, üçüncü kez baba olan bir vatandaş 453 bin ruble, yani 7 bin 100 dolar yardım alabilecek. Öngörülen 5 yıllık bütçe ise 1 trilyon rublenin üzerinde (15,7 milyar dolar).

Halihazırda üçüncü kez anne olan bir Rusya vatandaşı kadın da devletten 453 bin ruble para yardımı alıyor. Babanın alacağı yardımla birlikte eve giren destek miktarı 1 milyon rubleye yaklaşabilir. Rus devleti üçüncü çocuktan sonra ayrıca aileye 450 bin ruble ipotek desteği veriyor. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muti16 Temmuz 2019 13:18

    Ben para pul istemem evlenecek birtane aklı başında bir rus hatunum olsun hem maddi hem manevi faydalarım fazlasıyla olur.