BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya'da mobil internette alt yapı sorunu----

Rusya'da mobil internette alt yapı sorunu

Rusya'da mobil internette alt yapı sorunu
29 Nisan 2023 - 10:08 www.finansgundem.com

Rusya'da mobil internet trafiğinin sürekli artış göstermesine rağmen pandemi döneminde olduğu kadar hızlı olmadığı ifade edildi

Rusya Dijital Kalkınma Bakanı Maksut Shadayev, 2022 yılında Rusların akıllı telefonları üzerinden internet trafiği tüketiminin yüzde 20 arttığını belirtirken, ülkede mobil internet hızını artırmak çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre Shadayev, ortalama mobil internet hızı açısından Rusya’nın tüm uluslararası derecelendirmelerde çok çekici görünmediğine vurgu yaparken, “Bu nedenle altyapıyı genişletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Rusya’ya karşı yaptırımlar sonrası dev telekomünikasyon ekipmanı üreticileri Nokia ve Ericsson’un bu yılın sonunda Rusya’dan çekilmesinin uzun vadede ülkenin mobil ağlarına zarar verebileceği iddia edilmişti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, sektördeki kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde Rusya’daki operatörlerin yazılımları güncelleme veya yama yapma yeteneklerini kaybettiğini vurgularken, azalan üretim parçaları için mücadele ettiğini yazdı.

Sonuç olarak Rusya’daki cep telefonu kullanıcılarının ağ üzerinden indirme ve yükleme aktivitelerinin yavaşlayacağına değinen uzmanlar, internet hızında düşüş yaşanacağı konusunda uyardı.

Rusya’da telekomünikasyon ekipmanı pazarının büyük bir kısmını ve Rusya’daki baz istasyonlarının neredeyse yüzde 50’sini oluşturan Ericsson ve Nokia’nın telekomünikasyon antenlerinden dijital sinyalleri ileten optik fiberi birbirine bağlayan ekipmana kadar her şeyi ürettiğine vurgu yapan ajans, ayrıca, ağın çeşitli bölümlerinin entegre bir şekilde çalışmasına izin veren önemli yazılımları Rusya’ya sağladığını kaydetti.

Rusya'da petrol ve doğal gaz üretim istatistiklerinin yayımlanması durduruldu

 

Rusya'da vatana ihanet suçuna ömür boyu hapis cezası

 

Rusya'daki büyük şirketlerden ek gelir vergisi alınma planı

 

Çin bankaları Rusya'da büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)