BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da kredi kartı kullanımı sona erecek mi?----

Rusya'da kredi kartı kullanımı sona erecek mi?

Rusya'da kredi kartı kullanımı sona erecek mi?
01 Temmuz 2023 - 11:49 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Skorobogatova, alternatiflere rağmen kredi kartı kullanımında gerileme olmayacağını söyledi

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova'dan kredi kartı kullanımına ilişkin açıklama geldi.

Finopolis 2023 mali forumda konuşan Skorobogatova, “Kişinin alışkanlıklarına ve davranışlarına bağlı olarak her türlü ödemenin oldukça uzun bir süre gelişeceğini düşünüyorum” derken, şu anda bunların oluşum sürecinde olduğunu, ancak önümüzdeki 5 ila 7 yıl içerisinde hiçbir alternatifin tam olarak banka kartlarının yerini alamayacağına inandıklarını vurguladı.

Rusların QR kodla ödeme konusunda yeni alışkanlıkları olduğunu ancak yüzde 2 ile çok yaygınlaşamadığın ifade eden Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, önümüzdeki iki yıl içinde piyasalarda dijital rublenin de alternatif hale geleceğini aktardı.

Skorobogatova, telefonla ödeme, QR kod ve dijital rublenin alternatif olacağı perakende sektöründe kartların tamamen ortadan kalkmayacağının altını çizerken, birçok insanın kart sahibi olmaya alıştığını sözlerine ekledi.

Skorobogatova, aynı zamanda ülkedeki perakende ticarette gayri nakdi işlemlerin payının önümüzdeki yıllarda yüzde 80-85 bandına ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Skorobogatova, 2022’de gayri nakdi ödemelerin perakende payının yüzde 4 artışla yüzde 78,1’e yükseldiğini hatırlatırken, aynı zamanda temassız işlemlerin payının da a yüzde 4 artarak yüzde 74’e çıktığını bildirdi.

Merkez Bankası tarafından sunulan Hızlı Ödeme Sistemi (SBP) ile yapılan ödeme sayısı 2022’de 4 katına çıkarken, konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Skorobogatova, “Bu yükseliş, karşılaştığımız tüm engellere rağmen vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin gayri nakdi işlemleri nakit ödemelere kıyasla daha çok tercih ettiğini teyit ediyor.

TÜKETİCİYİ KRİZDE EN ÇOK KREDİ KARTI MAĞDUR ETTİ

 

KREDİ KARTI AFFINDA İLANLI YARDIM

 

KREDİ KARTI BORÇLULARI DİKKAT

 

ABD'DE KREDİ KARTI TEMERRÜTLERİ REKOR KIRDI

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)