BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da, hamburger sevenleri üzen haber----

Rusya'da, hamburger sevenleri üzen haber

Rusya'da, hamburger sevenleri üzen haber
01 Ekim 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

Rusya’da bugünden itibaren hamburgerlere uygulanan KDV yüzde 20’ye çıkarıldı.

Rusya’da hamburgere uygulanan katma değer vergisi (KDV) ikiye katlandı. 1 Ekim’den itibaren geçerli olan yeni yönetmeliğe göre KDV, yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarıldı.

KDV, federal bir vergi ve federal bütçenin ana gelirlerinden birisidir. Şu anda bu verginin üç oranı var. Temel oran %20, ancak bazı mal ve hizmetler için ayrıcalıklı oranlar mevcut. İhraç edilen mallar için %0 ve ekmek, süt, yumurta, şeker, tuz, tahıllar, et, bebek maması ve tıbbi ürünler gibi sosyal açıdan önemli mallar için ise KDV oranı %10.

Yönetmeliğe göre, sandviç tipi mutfak ürünleri (hamburger, çizburger ve diğer benzer ürünler dahil) artık indirimli vergi oranına tabi dayanıksız unlu mamuller olarak sınıflandırılmayacak. Dolayısı ile indirimli vergiye tabi ürün grubundan çıkmış olacak.

Artık bu ürünler, %20’lik tam KDV oranının uygulandığı hazır gıda ürünleri ve diğer yemekler (dondurulmuş pizza ve sandviç tipi mutfak ürünleri dahil) kategorisine giriyor. (Gazetemru)

Rusya'ya vergi piyangosu

 

Rusya'nın kamu borcu 260 milyar dolara yükseldi

 

Rusya’da fiyat artışı hızlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)