BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da eski bakan zimmet iddiasıyla tutuklandı----

Rusya'da eski bakan zimmet iddiasıyla tutuklandı

Rusya'da eski bakan zimmet iddiasıyla tutuklandı
28 Mart 2019 - 05:57 www.finansgundem.com

Zimmetine para geçirdiği iddiasıyla önceki gün İtalya'dan Moskova'ya gelişinde gözaltına alınan eski bakan Abızov, avukatının 1 milyar rublelik kefalet teklifine rağmen tutuklandı

Rusya’da eski bakanlardan Mihail Abızov’un zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla İtalya'dan Moskova'ya davet edilip havaalanında önceki gün tutuklanmasının yankıları sürüyor. Abızov’un avukatı, müvekkilinin serbest bırakılması için 1 milyar ruble (15,4 milyon dolar) kefalet önerisinde bulunduklarını açıkladı. Ancak mahkeme bu teklifi reddetti ve iki aylığına tutuklama kararı verdi.

Abızov'un kefaletle serbest bırakılması, Moskova'daki dairesi ya da Barviha'daki daçasında gözhapisnde tutulması için kefil olup imza veren isimler arasında eski Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, Rosnano CEO'su Anatoli Çubays ve Medvedev'in eski basın sözcüsü Natalya Timakova'nın da bulunduğu bildirildi. Ancak mahkeme 25 Mayıs'a kadar tutukluluk kararı verdi.

İfadesinde hakkındaki iddiaları reddeden Abızov’un, “Organize suç örgütü kurduğum ve zimmetime para geçirdiğim yönündeki suçlamaları kabul etmiyorum” dediği belirtildi.

Kommersant gazetesi ise, iddia edilen 4 milyar rublelik zimmet suçlamasının aksine, mahkemeye sunulan belgelerde sadece 10 milyon rublelik "cüzi" bir zararın suçlama konusu edildiğini yazdı.

Rusya devlet nanoteknoloji kurumu Rosnano’nun eski Başkanı Leonid Melamed’in de Abızov’un yargılandığı ilk duruşmaya gelerek, “Kendisi bizim yakın dostumuz, tabii ki yakın arkadaşlarımızı desteklemeliyiz” dediği aktarıldı.

4 milyar ruble (62 milyon dolar) bütçe parasını zimmetine geçirmekle ve oganize suç örgütü kurmakla suçlanan eski bakanın, istihbarat servisi FSB’nin gizli operasyonuyla gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Madyadaki haberlerde, soruşturmanın derinleşmesi durumunda başka bazı ünlü isimlere kadar uzanabileceği iddia ediliyor.

Rusya Federal Soruşturma Komitesi, Abızov'un 2011-2104 yılları arasında faaliyet gösteren bazı offshore şirketler üzerinden zimmetine para geçirdiğini iddia ediyor.

Abızov, Rusya’da 2012-2018 yılları arasında sosyal politikaları koordine eden "Açık Hükümet" bakanlığının başındaydı. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)