BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 'Çin malı' furyası!----

Rusya'da 'Çin malı' furyası!

Rusya'da 'Çin malı' furyası!
29 Ekim 2023 - 15:55 www.finansgundem.com

Rusya'da Çin menşeli ev aletleri ve elektronik ürünlere yönelik talep, son dönemde dikkat çeken bir yükseliş gösteriyor.


Russkiy Standart Bank’ın yaptığı bir araştırmaya göre, 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde Çin markalı ürünlerin payı yüzde 43’e çıkarak önceki yıla kıyasla yüzde 48 arttı. Bu durum, Rusların tercihlerinde büyük bir değişikliği işaret ediyor.

Özellikle “M.Video” ve “Eldorado” mağazalarının Türk ve Çin markalarına özel bölümler açma planları, değişimin ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya göre Çin ürünlerinden sonra en popüler ikinci marka Rus markaları olurken (satın alımların yüzde 29’u), üçüncü sırada ise Avrupa menşeli ev aletleri ve elektronik ürünler yer alıyor (yüzde 28).

Bir yıl önce Rusların tercihlerinde Çin malları yüzde 32’lik payla Avrupa mallarının (yüzde 38) ardından ikinci sırada yer alıyordu. Rus markalı ev aletleri ve elektronik ürünler ise üçüncü sırada yer aldı (yüzde 30).

M.Video Türk ve Çin markalarının köşelerini açacak

Daha önce, “M.Video” ve “Eldorado” mağazalarında, Apple, Sony, HP ve AMD köşelerinin yerini alacak olan Türk ve Çin markalarının mallarıyla tasarlanmış ayrı bölümlerin ortaya çıkacağı bildirildi.

Şirket temsilcisine göre, mağazalar Realme, Tecno, Infinix ve diğer bazı markalar için üreticilerle birlikte alanlar oluşturuyor. Şu anda zincirler aktif olarak Çin’in Hisense (Toshiba ve Gorenje markaları), Realme, Tecno, Infinix ve Haier’in yanı sıra Türkiye’nin Arçelik (Beko, Grundig ve Hotpoint) ürünleriyle doluyor.

Hatırlanacağı üzere daha önce yalnızca Apple ve Sony gibi büyük şirketlerin bu tür bölümleri vardı. (gazetemru)

Çin'in doğrudan dış yatırımları 92 milyar dolara dayandı

 

Çin'in sanayi kârında düşüş gözlemlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)