BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da büyüme tahmini güncellendi----

Rusya'da büyüme tahmini güncellendi

Rusya'da büyüme tahmini güncellendi
12 Ağustos 2023 - 17:34 www.finansgundem.com

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat), Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) tahminlerini revize etti. Rosstat 2023’ün ikinci çeyreği için GSYH büyüme tahminini yıllık bazda yüzde 4,9 olduğunu açıkladı.

Federal İstatistik Servisi (Rosstat), Rusya’nın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) dinamiklerine ilişki güncellenmiş raporunda, 2023’ün ikinci çeyreği için GSYH büyüme tahminini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yıllık bazda yüzde 4,9 olduğunu bildirdi.

2022’nin dördüncü çeyreğinde ülkenin GSYH’sindeki düşüşü bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,6 olarak belirleyen servis, bu yılın ilk çeyreğinde ekonomiye katma değerde düşüş kaydedilen sektörler arasında negatif yüzde 10,8 ile su temini, kanalizasyon ve atık bertaraf alanındaki hizmetlerin öne çıktığını aktardı.

GSYH deflatöründe ilk çeyrekte yaşanan gerilemenin toptan ve perakende ticaret sektörünün bu dönemde katma değerindeki yüzde 10,1 düşüşle de desteklendiği açıklanırken, madencilikte ekonomiye katma değer yüzde 4,9 düşüş gösterdi.

Ocak-Mart 2023 dönemi GSYH düşüş tahminini yıllık bazda yüzde 1,8 seviyesine yükselten istatistik servisi, ikinci çeyrekte (Nisan-Haziran) ise GSYH deflatörüne olumlu katkı sağlayan ekonomik faaliyet türleri arasında yüzde 19,8 büyüme performansı gösteren taşımacılık sektörünün liderliğe oturduğunu vurguladı.

GSYH deflatöründe yaşanan büyümenin  toptan ve perakende ticaret sektörünün bu dönemde katma değerindeki yüzde 12,5’lik artışla da desteklendiği kaydedilirken, imalat sektöründeki büyüme yüzde 11,3, inşaat sektöründe yüzde 9,8, perakendede yüzde 9, tarım alanında yüzde 2,9 ve madencilikte ise yüzde 1,1 olarak gerçekleşti.(Gazetemru)

Rus Bakan'dan GSYH tahmini

 

İngiltere'nin kamu borcu GSYH'nin yüzde 300'üne ulaşabilir

 

Sberbank yıl sonu GSYH tahminini açıkladı

 

Rosstat'tan GSYH düşüş tahmini güncellemesi

 


 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)