BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'nin kamu borcu GSYH'nin yüzde 300'üne ulaşabilir----

İngiltere'nin kamu borcu GSYH'nin yüzde 300'üne ulaşabilir

İngiltere'nin kamu borcu GSYH'nin yüzde 300'üne ulaşabilir
13 Temmuz 2023 - 14:12 www.finansgundem.com

İngiltere Bütçe Sorumluluğu Ofisi, yüksek faiz oranlarına bağlı olarak borçluluğun artmasıyla, kamu borcunun 50 yılda gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 300'üne ulaşabileceğini açıkladı.

İngiltere Bütçe Sorumluluğu Ofisi (OBR), uzun vadeli mali riskleri analiz etti. İngiltere kamu maliyesine ilişkin 57 riskin bulunduğu rapora, mevcut gelişmeler ışığında bu yıl ısrarcı ve yüksek enflasyon, artan jeopolitik tehditler, siber saldırılar ve deglobalizasyon olmak üzere dört yeni risk eklendi.

Raporda, artan faizlere nedeniyle kamu borcunun bu yıl gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 100'ünü aşarak son 60 yılın en yüksek seviyesini gördüğü anımsatıldı.

İngiltere'nin kamu borcunun diğer gelişmiş ülkelere göre daha büyük ve hızlı şekilde arttığı kaydedilen raporda, bu durumun yüksek faiz oranları ve enflasyon bağlantılı borçlanmadan kaynaklandığı belirtildi.

Yüksek faiz bağlantılı borçluluğun artmasıyla, kamu borcunun 50 yıl içinde GSYH'nin yüzde 300'üne ulaşabileceği bildirilen raporda, "Artan borç, Faiz oranlarını daha da yükseltirse veya gelecek 50 yıldaki şoklar, son yirmi yıldakiler kadar sık ​​ve maliyetli olursa, bu oran daha da yükselecektir." denildi.

İngiltere'de net devlet borcu mayısta GSYH'nin yüzde 100,1'ine ulaşmış ve Mart 1961'den bu yana ilk kez yüzde GSYH'nin 100'ü aşmıştı.

İngiltere'nin dev bankaları stres testini geçti

 

BoE: İngiltere ekonomisi yüksek faizlere dirençli

 

İngiltere Maliye Bakanı'ndan kamu çalışanına kötü haber

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)