BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da bu yıl domates ve salatalık hasadında rekor beklentisi----

Rusya'da bu yıl domates ve salatalık hasadında rekor beklentisi

Rusya'da bu yıl domates ve salatalık hasadında rekor beklentisi
01 Ağustos 2019 - 05:44 www.finansgundem.com

Türkiye'ye kota uygulayan ve dev sera yatırımları yapan Rusya bu yaz domates ve salatalık hasadında rekor bekliyor.

Dev sera yatırımları ile yerli üretimde devrim yapan, üreticisini korumak için Türkiye'ye kota uygulayan Rusya'da sebzelerde ucuzluk döneminin bu yıl kışa kadar devam etmesi bekleniyor. Rusya Tarım Bakanlığı ülkedeki seralarda yetiştirilen domates ve salatalıkta rekor hasat beklendiğini açıkladı. 

Üretimin 2018 yılına kıyasla yüzde 40 artması bekleniyor. Bu sayede geçtiğimiz yıl 1 milyon ton olarak gerçekleşen hasat bu yıl 1,4 milyon tona çıkabilir.

İzvestiya gazetesinin görüş aldığı uzmanlar, sebze fiyatlarındaki ucuzluğun Aralık ayına kadar devam edeceğini ifade ediyor. Ancak söz konusu artışa rağmen Rusya'nın salatalık ve domates üretimi henüz ülkedeki tüketimin tamamını karşılamaya yetecek seviyede değil.

Rusya özellikle Türkiye ile uçak krizi yaşadıktan sonra ülkedeki sera üretimine yatırımları arttırmıştı. 2014-2018 yılları arasında 1000 hektarlık yüksek teknolojili yeni sera kuruldu. Bunun 350 hektarlık kısmı geçtiğimiz yıl kullanıma girdi. Öte yandan, uzmanlar sera destekleme programının sona ermesiyle birlikte yeni sera kurulumunun durma noktasına geldiğine dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)