BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da bıçak kemiğe dayandı----

Rusya'da bıçak kemiğe dayandı

Rusya'da bıçak kemiğe dayandı
27 Kasım 2017 - 14:20 www.finansgundem.com

Halkın yüzde 40'ı temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda... Eski Rus Maliye Bakanı Kudrin de: “Rusya’da yoksulluk ve eşitsizlik giderek artıyor.” dedi.

Rusya’da 2014'ten beri ekonomik gittikçe ağırlaşan ekonomik sorunlar, halkın dayanma gücünü zorlamaya başladı... Moskova'daki en saygın eğitim kurumlarından olan Yüksek Ekonomi Okulu’nun (VŞE) anketine göre, ülkede halkın yüzde 38’i bugün gıda ve giyim kuşama bile gelirinin artık yetmediğini itiraf ediyor.

Ankete katılan Rusya vatandaşlarnın yüzde 23’ü maddi durumunun "kötü" ya da "çok kötü" olduğunu söyledi. Bu oran geçen mayıs ayına göre yüzde 3 daha fazla.

Maddi durumunun "iyi" olduğunu belirtenlerin oranı ise aynı dönemde yüzde 17’den yüzde 15’e geriledi.

Araştırmaya göre Rusya’da yaşayan kişilerin yüzde 29’u bugün gelirleriyle yalnızca gıda harcamalarını karşılayabiliyor.

Ankete katılanların yüzde 8’i ise en temel gıda harcamalarına dahi para yetiştiremediğini söyledi.

Kırsal kesimde yaşayan Rusyalıların yüzde 44’ü en temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

Yüksek Ekonomi Okulu verilerine göre, Rusya’daki ailelerin yüzde 17’si maddi sıkıntıları nedeniyle son üç aydır konut hizmetleri faturası borçlarını ödüyemiyor.

Rusya’da hükümet yeni resmi yoksulluk sınırını yüzde 4 artırarak 10 bin 329 ruble olarak açıklamıştı.

Newsru.com’un haberine göre, Rusya’da çalışabilir nüfus için yoksulluk sınırı 11 bin 163 ruble, emekliler için 8 bin 506 ruble, çocuklar için 10 bin 160 ruble olarak (yaklaşık 690 lira) belirlendi.

Rusya’da böylece yoksulluk sınırı tarihte ikinci defa 10 bin rublenin üzerine çıkmış oldu. 2015 yılının ikinci çeyreğinde de devletin belirlediği yoksulluk sınırı 10 bin rublenin üzerine yükselmiş, daha sonra yeniden gerilemişti.

Rusya’da resmi verilere göre 22 milyon kişi devletin belirlediği yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Kudrin: "Rusya gibi bir ülkede yoksulluğun bu kadar fazla olması utanç verici..."

“Rusya’da yoksulluk ve eşitsizlik giderek artıyor.” Bu açıklama eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin’den geldi. İnterfaks ajansının bildirdiğine göre, katıldığı bir forumda konuşan Kudrin, “Düşük refah seviyesi, bugün Rusya’nın karşı karşıya bulunduğu en büyük sorun ve ülkenin yüz karası” dedi.
Ekonomideki tüm iyileştirmelerin nihai olarak halkın refah seviyesinin yükseltilmesi amacı taşıdığını belirten eski Bakan, “Ülkemizde üç senedir üst üste yaşam standartları kötüleşiyor, yoksulluk artıyor” diye konuştu.

Öncelikli hedefin yoksulluğun azaltılması olması gerektiğini altını çizen Kudrin, “GSYH’si bu düzeyde olan bir ülkede yoksulluğun bu denli fazla olması utanç verici” diyerek konuya dikkati çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)