BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da askerlerin maaşına zam----

Rusya'da askerlerin maaşına zam

Rusya'da askerlerin maaşına zam
01 Temmuz 2023 - 11:40 www.finansgundem.com

Rusya hükümeti, askeri personel maaşına zam yaptı. Hükümet, ayrıca Ulusal Muhafız, polis, içişleri çalışanları ve ceza infaz kurumu memurlarının da maaş artışından yararlanacağına vurgu yaptı

Rusya hükümeti, 1 Ekim’den itibaren askeri personel ve bazı federal dairelerde çalışanların maaşlarına yüzde 10,5 zam yapma kararı aldı.

Hükümetin resmi internet sayfasında yapılan açıklamada, 1 Ekim 2023’ten itibaren sözleşme kapsamında askerlik hizmeti gören askeri personelin maaşına sahip oldukları pozisyon ve rütbeleri dikkate alınarak yüzde 10,5 zam yapılacağı belirtilirken, zam uygulamasının zorunlu askerlik hizmetine giren askeri personeli de kapsadığı ifade edildi.

Hükümet, ayrıca Ulusal Muhafız, polis, içişleri çalışanları ve ceza infaz kurumu memurlarının da maaş artışından yararlanacağına vurgu yaparken, yüzde 10,5’lik zammın itfaiye ve gümrük çalışanlarına da sağlanacağı açıklandı.

Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre, nisan ayında aylık reel ücretlerdeki artış son beş yılın rekoruna ulaşarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,4’e ulaştı.

Servis raporuna göre, Nisan 2023 döneminde ülkedeki işletmeler tarafından çalışanlarına sağlanan aylık ortalama nominal ücret 71 bin 204 ruble olarak kaydedilirken nominal ücret artışının yıllık bazda yüzde 13 olduğu vurgulandı.

Reel ücretlerdeki anormal artış, nisan ayındaki rekor düşük enflasyonla ilişkilendirilirken, enflasyon oranlarının yıllık bazda yüzde 2,31’lik oranla 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilediğini hatırlatan Rosstat, Mart 2023 ile karşılaştırıldığında reel ücretlerin yüzde 0,9 oranında düştüğüne de dikkat çekti. (Gazetemru)

Rusya'da nakit para bolluğunun nedeni 'Wagner'

Askerliği uzatana avantaj: En az 51 bin lira ödeme!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)