BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da akaryakıt istasyonunda patlama: 35 ölü----

Rusya’da akaryakıt istasyonunda patlama: 35 ölü

Rusya’da akaryakıt istasyonunda patlama: 35 ölü
15 Ağustos 2023 - 10:40 www.finansgundem.com

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nde bir otomobil tamirhanesinde çıkan yangın, akaryakıt istasyonuna sıçradı.

Kuzey Kafkasya’da bulunan Dağıstan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahaçkale’de, bir otomobil tamirhanesinde yangın çıktı. Yangın daha sonra tamirhanenin yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonuna sıçradı. Meydana gelen patlamanın ardından EMERCOM’a bağlı onlarca itfaiye personeli bölgeye intikal etti. EMERCOM, dün gece meydana gelen olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yangının söndürüldüğünü bildirdi.

EMERCOM personelinin patlama sonucu oluşan enkazda çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, saat 09.00 itibarıyla 3 kişinin cansız bedenine daha ulaşıldığı, can kaybının 30’a yükseldiği duyuruldu. Yaralı sayısı ise 105 olarak açıklandı.

CAN KAYBI 35'E YÜKSELDİ

Dağıstan'daki patlamada ölenlerin sayısı üçü çocuk 35'e yükseldi. Bölgede yas ilan edildi.
 
Yapılan açıklamaya göre, saat 22.00 sıralarında önce Global alışveriş merkezi yakınında bir otomobil servis binasında yangın çıktı, ardından yangın Nafta-24 benzin istasyonuna sıçradı. Edinilen bilgilere göre, benzin istasyonunda 10 adet LPG tankından ikisi patladı.
 
Rusya Acil Durumlar Bakanlığiı'nın sabahki Telegram mesajında, "Olay sonucunda toplamda 102 kişi yaralandı ve maalesef 27 kişi öldü" denilmişi. Daha sonra ölü sayısı 30 olarak açıklandı.
 
Patlamadan yaklaşık 4 saat sonra yangın söndürülebildi.
 
Dağıstan Soruşturma Komitesi'nin verdiği bilgiye göre, Kulinskaya Caddesi ile federal otoyolun kesiştiği noktada, önce bir araba servis istasyonunun binasında yangın çıktı. Burada meydana gelen patlama hemen bitişikdeki benzin istasyonuna da sıçradı ve hem yangın hem de patlamalar devam etti.


 
Yangının 500 metrekarelik bir alanda etkili olduğu beiirtilirken, patlama riskine karşı bölgeyi hızla boşaltma çabaları da kayıpların artmasını önleyemedi.
 
Patlamanın kesin nedeni henüz bilinmiyor.
 
Bölge Valisi Sergey Melikov, benzin istasyonundaki patlamayı, istasyonunun karşısındaki otomobil servisi olarak kullanılan konteynerlerdeki patlamayla açıkladı. Vali, "Akaryakıt istasyonunun önünde bulunan konteynerler infilak ederek yangına neden oldu” dedi.

Evde patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

 

Kocaeli'de TMO silosunda patlama

 

Havai fişek deposunda patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)