BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da 6 milyon kişi asgari ücretin altında kazanıyor----

Rusya'da 6 milyon kişi asgari ücretin altında kazanıyor

Rusya'da 6 milyon kişi asgari ücretin altında kazanıyor
17 Haziran 2023 - 15:16 www.finansgundem.com

SPIEF'te konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Rusya’da 6 milyon kişinin asgari ücretle geçindiğini vurgularken, işsizlik oranının yüzde 3,3’le tarihi rekoru yenilediğini belirtti

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkede istihdam edilen yaklaşık 6 milyon vatandaşın asgari ücretin (MROT) aylık gelire sahip olduğunu söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda (SPIEF) konuşan Golikova, Federal Vergi Dairesi (FNS) tarafından paylaşılan güncel verilere göre 6 milyon kişinin asgari ücretle geçindiğini vurgularken,Rusya’da asgari ücretin 16 bin 242 ruble olduğunu hatırlattı.

Golikova, 1 Ocak 2023’ten itibaren yüzde 6,3 zam yapılan asgari ücrette Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla  Ocak 2024 tarihinden yüzde 18,5 zam yapılacağını sözlerine ekledi.

Golikova, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları kapsamında nisan ayında işsizlik oranının yüzde 3,3’le tarihi rekoru yenilediğini belirtirken, “İstihdam merkezlerinde kayıtlı işsiz sayısı 523 bin kişi. Bu da yılın başına göre 41 bin kişi daha düşük” diye konuştu.

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat) tarafından hazırlanan rapora göre, nisan ayında ülkede 15 yaş ve üstü işgücüne uygun nüfusun 75,8 milyon kişi olduğu, bu rakamın 73,3 milyonunun istihdam edildiği, 2,5 milyon kişinin ise Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları kapsamında resmi olarak işsiz statüsünde yer aldığı ifade edildi.

Rosstat’a göre Rusya’da 15 yaş ve üzeri işsizler arasında kadınlarda genel işsizlik oranı yüzde 3,4 ile işsiz erkek oranından (yüzde 3,1) yüksek olurken, 2,5 milyon işsizden 800 bin kişinin kırsal kesimde, 1 milyon 600 bin kişinin ise kentlerde yaşadığı aktarıldı.

Kırsal alanda işsizlik oranının yüzde 4,8, kentsel alanda ise yüzde 2,8 olduğu tespit edildi.

Nisan 2023 döneminde 15 yaş ve üstü işsizlerin yaş ortalaması 37,9 olurken, 25 yaş altı gençlerin toplam işsizlerin yüzde 17,5’ini, 50 yaş ve üzeri nüfusun ise yüzde 21,7’sini oluşturduğu, hiç iş deneyimi olmayanların ise toplam işsiz sayısının yüzde 25,6’sına denk geldiği belirtildi. (Gazetemru)

Rusya'da ortalama maaşlar belirlendi

Rusya'da işsizlik sabit kaldı

Rusya'ya yaptırımlar işsizliği artırıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.18 Haziran 2023 04:28

    BİZDE DE İŞSİZLİK ORANI %3 E DÜŞSE NE GÜZEL OLURDU YILLARCA EĞİTİM FAKULTESİNDE OKU DİPLOMA AL AMA ATANMA MENEN VE MADDEN ÇOK ACI VERİCİ BİR BEKLEÝİŞ İNGİLİZLER ABD DE OLSUN HİNDİSTANDA OLSUN AVUSTRALYA'DA OLSUN İNSANLARA KENDİ ANW DİLLERİNİ UNUTTURACAK DERECEDE EĞITİME ÖNEM VERMİŞLER BİR TEK ÖGGRETMEN ADAYI İŞSİZ İSE ATANMA BEKLİYORSA ATANMIYORSA ÖĞRENCİLER DE ÖGRETMEN BEKLİYOR İSE ÇOK ŞEY KAYBEDİYORUZ DEMEKTİR İYİ Kİ EĞİTİM FAKÜLTESİNE GİTMEMİŞİM YOKSA İŞSİZ KALMA İHTİMALİM YÜKSEK OLURDU ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN TAMAMI ATANINCAYA KADAR EĞİTİM FAKÜLTELERİNE ÖĞRENCİ KAYDI YAPILMAMALI