BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da 5 bin 800 bankacı kara listede----

Rusya'da 5 bin 800 bankacı kara listede

Rusya'da 5 bin 800 bankacı kara listede
30 Ocak 2018 - 09:58 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, 5 bin 800 finansçı ve bankacıyı kara listeye aldığını duyurdu

Rusya Merkez Bankası 1 Ocak 2018 itibariyle bozuk sicil nedeniyle kara listede bulunan finansçı-bankacı sayısının 5 bin 795 olduğunu açıkladı. Çeşitli finansal organizasyonlarda çalışan ya da bu organizasyonlarda büyük hissedar konumunda olan bu kişilerin iş yaparken Rusya kanunlarına aykırı hareket ettiği bildirildi.

Rusya'da 28 Ocak tarihinde yürürlüğe giren yeni bir yasa, finans kuruluşları çalışanları ve sahiplerine temiz bir sicile sahip olmak için gerekli şartların sayısını arttırıyor ve kural ihlali durumunda verilecek cezaları arttırıyor.

Söz konusu şahıs, örneğin, bankalarla ilgili belirlenen şartlara uymuyorsa bu alanda faaliyet gösteren bir şirkette yönetici olarak çalışamıyor ve bu şirketten büyük miktarda hisse satın alamıyor.

Yeni yasa adı kara listeye giren finansçıların listede kalma süresini de 5 yıldan 10 yıla çıkarıyor. Bu kişiler 10 yıl süresince idare kurullarında görev yapamıyor, yönetici olarak çalışamıyor ve yüzde 10'dan fazla hisse satın alamıyor.

Kredi verme yetkisine sahip olmayan kuruluşlarda çalışanlar içinse kara listede kalma süresi 5 yıl.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)