BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da 25 yaşın altındakilere kredi yasağı----

Rusya'da 25 yaşın altındakilere kredi yasağı

Rusya'da 25 yaşın altındakilere kredi yasağı
06 Ağustos 2019 - 12:58 www.finansgundem.com

Rusya'da 25 yaşın altındaki gençlere tüketici kredisi yasağı gündemde

Rusya'da vatandaşların içinde bulunduğu borç sarmalı ile mücadele kapsamında yeni bir öneri ortaya atıldı. Parlamentonun alt kanadı Duma'dan bir milletvekili 25 yaşından küçük müşterilere kredi verilmesinin şarta bağlanmasını teklif etti. Önerinin Başbakan Dmitri Medvedev'e iletildiği belirtildi. 

25 yaşın altındaki vatandaşlara ancak eğitim amaçlı harcamalar ve konut alımları sırasında kredi verilmesi teklif ediliyor. 


Önerinin kabul görmesi durumunda 25 yaşın altındakiler tüketici kredisi ve benzeri bankacılık ürünlerinden yararlanamayacak.

Öneriyi ortaya atan Leningrad Vilayeti milletvekili Vladimir Petrov, gençlerin bankalardan aldıkları tüketici kredileri ile pahalı elektronik eşyalar, otomobiller ve tatil paketleri satın aldığını ve bu kredileri suistimal ettiğini söyledi. 


Milletvekili 35 yaş altı nüfusunun yarısının bankalara borçlu olduğunu ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini savundu
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)