BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ve İran arasında yeni SWIFT kararı----

Rusya ve İran arasında yeni SWIFT kararı

Rusya ve İran arasında yeni SWIFT kararı
08 Eylül 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Peyman Pak, Rusya ve İran’ın her türlü bankacılık işlemini SWIFT olmadan yapabileceğini belirtti ve bunu sağlayacak mekanizma konusunda bilgi verdi.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı ve Ticareti Geliştirme Kurumu başkanı Ali Rıza Peyman Pak, Sputnik’e demecinde İran ve Rusya’ya bankacılık işlemlerini SWIFT’i atlayarak yapmasını sağlayacak mekanizma hakkında bilgi verdi.

Rus ve İranlı bankların arasındaki aracılık hesaplarının iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli yönlerinden biri olduğunu vurgulayan Peyman Pak, “Bu hesaplar nasıl çalışacak, İranlı ihracatçı ürünleri teslim ediyor, Rus ithalatçı ise ödemeyi Sberbank veya diğer bankalardaki bir aracılık hesabı vasıtasıyla SWIFT'e bağlı olmadan yapıyor. Bu hesap aracılığıyla döviz cinsinden paralar alıcıya ulaşacak” diye konuştu.

İranlı bankalar Melli ve Pasargad’ın Sberbank'ta bu tür hesaplar açtıklarına ve yakında diğer bankaların da katılacaklarına dikkat çeken Peyman Pak, ayrıca Rusya tarafında da birkaç büyük bankanın bu konuya ilgi gösterdiği bilgisini verdi.

Peyman Pak, “Şu anda nihai müzakereler devam ediyor, ilgili anlaşma yakında imzalanacak, ardından Rus finans kurumlarının resmi isimlerini açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Rus Sberbank Çin yuanı cinsi kredi vermeye başladı

 

İran'da yabancı yatırımcılar için yeni karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)