BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı----

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı
26 Temmuz 2022 - 15:00 www.finansgundem.com

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus askeri birliklerinin, Ukrayna'da savaştaki eylemleri ile ilgili başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılara devam ettiğini belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Konstantinivka yerleşim biriminin yakınlarında 'Yabancı Lejyon'un birliklerinin geçici olarak bulunduğu merkeze yönelik havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle düzenlenen saldırıda, birçoğu Polonyalı olmak üzere 40'tan fazla yabancı paralı savaşçı yok edildi." dedi.

Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde Ukrayna ordusunun 59. Motorlu Piyade Tugayının topçu taburuna yönelik yüksek hassasiyetli silahla saldırı düzenlendiğini aktararak, saldırı sonucu söz konusu taburun yüzde 70’inin kayba uğradığını ileri sürdü.

Donetsk bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 72. Mekanize Tugayı'nın pozisyonlarının Rus hava ve uzay kuvvetlerince vurulduğunu ve böylece 70'ten fazla askeri depo ve mühimmat deposunun imha edildiğini söyleyen Konaşenkov, son 24 saatte Ukrayna güçlerine ait 8 yönetim merkezi, "Osa-Akm" uçaksavar füze fırlatıcı sistemi, ABD üretimli radar istasyonu, 8 mühimmat deposu, "Uragan" çok namlulu roketatar ve "Giatsint-B" obüs sisteminin bataryalarının imha edildiği bilgisini paylaştı.

Konaşenkov ayrıca Ukrayna'ya ait 2 insansız hava aracının Rusya hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 260 uçak, 144 helikopter, 1613 insansız hava aracı, 358 hava savunma füze sistemi, 4 bin 162 tank ve zırhlı araç, 763 çok namlulu roketatar, 3 bin 201 obüs ve havan topu, 4 bin 481 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Rusya'ya yaptırımların süresi uzatıldı

 

Rusya Uzay İstasyonundan ayrılıyor

 

Peskov: Kuzey Akım'da yaşanan sorunların nedeni yaptırımlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)