BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna'nın iki gündür süren güney saldırılarını püskürttü----

Rusya, Ukrayna'nın iki gündür süren güney saldırılarını püskürttü

Rusya, Ukrayna'nın iki gündür süren güney saldırılarını püskürttü
31 Ağustos 2022 - 16:27 www.finansgundem.com

Rusların savaştaki eylemlerine ilişkin konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın güneyindeki çatışmalarda Rus askerlerinin saldırıları geri püskürttüğünü ve 1700'den fazla Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.


Ukrayna ordusunun Mıkolayiv ve Krivorojskiy yönlerinde saldırılarının başarısız olduğunu iddia eden Söcü İgorKonaşenkov, Ukraynalıların Arhangelskoye, Olgino ve Ternovıye Podı yerleşim birimlerinde kayıplara uğradığını ve Rusların saldırıları geri püskürttüğünü ifade etti.

Konaşenkov, "İki gündür Mıkolayiv-Krivorojskiy ve diğer yönlere yapılan başarısız saldırılarda Ukrayna ordusu 2 adet Su-25 model, 1 adet Su-24 model ve 1 adet Mig-29 savaş uçağını kaybetti. Ayrıca havada 3 adet Mi-8 model Ukrayna helikopteri vuruldu. Rus birliklerince 63 Ukrayna tankı, 59 askeri araç, 48 zırhlı araç, 14 ağır makineli silahlı pikap ve 1700'den fazla Ukrayna askeri etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

50 civarında milliyetçi güç etkisiz hale getirildi

Rus Hava Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli silahlarla Donetsk bölgesinde Drujkovka yerleşim birimi yakınlarında 10. Dağ Komanda Birlikleri'ne ait geçici konuşlanma noktasını vurduklarını kaydeden Konaşenkov, burada da 50 civarında milliyetçi Ukrayna gücünün etkisiz hale getirildiğini belirtti.

40’tan fazla Ukrayna askeri vuruldu

Donetsk bölgesinde Karlovka yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna ordusunun 56. Motorlu Piyade birliklerinin yönetim noktası ve mühimmat deposuna da saldırdıklarını bildiren Konaşenkov, saldırdılar sonucunda 40’tan fazla Ukrayna askerinin vurulduğunu ileri sürdü.

Hava muharebe taktik birliklerinin, topçu ve füze birliklerinin Herson bölgesinde Novovorontsovka, Lozovoye, Belousovo, Dobryanka, Pervomayskoye’de, Dnipro bölgesinde Zelenodolsk’te, Donetsk bölgesinde Marinka, Zaytsevo, Soledar, Bahmut’taki hedefleri vurduğunu açıklayan İgor Konaşenkov, Harkiv bölgesinde Ukrainka, Donetsk bölgesinde Çerkassoye ve İvano-Daryevka'da 3 füze ve topçu deposunun, Dnipro bölgesindeki Dobrovolye'de Buk-M1 hava savunma füze sisteminin yok edildiğini bildirdi.

Ukrayna'ya ait 280 uçak ve 151 helikopter imha edildi

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 280 uçak, 151 helikopter, 1844 insansız hava aracı, 371 hava savunma füze sistemi, 4 bin 592 tank ve zırhlı araç, 822 çok namlulu roketatar, 3 bin 360 obüs ve havan topu, 5 bin 155 özel askeri araç imha edildi" dedi.

Rusya: Kiev, Zaporijya'da provokasyonları sürdürüyor

Kiev yönetiminin 30 Ağustos'ta Zaporijya Nükleer Santrali'nde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) misyonunun çalışmalarını aksatmak ve santralde felaket tehdidi yaratmak için provokasyonlara devam ettiğini ileri süren Konaşenkov, "Nükleer santral topraklarının Ukrayna topçuları tarafından bombalanması sırasında, bir mermi katı radyoaktif atık işleme kompleksinin binasına çarptı. Santralin bombardımanı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Nikopol bölgesindeki Kahovka rezervuarının karşı kıyısındaki ateşleme konumundan gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, santraldeki radyasyon durumunun normal düzeyde olduğunu dile getirdi.

Çin, Rusya'nın ticaret kapısı oldu

Rusya: Ukrayna ordusunun karşı saldırısı püskürtüldü

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresine asker yığdı

Zelenskiy: Ukrayna'daki savaştan bütün Rusya sorumlu

Rusya'yı ayağa kaldıran suikastçı öldürüldü iddiası

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)