BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresine asker yığdı----

Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresine asker yığdı

Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çevresine asker yığdı
30 Ağustos 2022 - 09:03 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, Rusya'nın Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali Zaporijya yakınlarına asker yığdığını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'nın Ukrayna'nın en büyük nükleer enerji santrali Zaporijya'nın çevresine asker yığdığını belirterek, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) yetkililerinin bölgeye erişiminin engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Kirby, Beyaz Saray muhabirlerine Zoom brifinginde Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'nın en büyük nükleer enerji santrali konumundaki Zaporijya'nın çevresine asker ve silah yığdığını belirten Kirby, aynı zamanda Rusya'nın bu santral çevresinde ateş açtığını da söyledi.

Kirby, "Santralin etrafındaki çatışmalar durdurulmalı. Nükleer santral, askeri operasyon yeri değildir." ifadesini kullandı.

IAEA yetkililerinin yakın zamanda bölgeye giderek santral çevresinde incelemeler yapacağına işaret eden Kirby, bu yetkililerin erişiminin hiçbir şekilde engellenmemesi çağrısında bulundu.

IAEA EKİBİ İNCELEMELERDE BULUNACAK

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Direktörü Rafael Grossi, Zaporijya nükleer santralinde incelemelerde bulunacak ekibin bu hafta içi bölgede olacağını duyurdu.

Grossi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekibe liderlik edeceğini belirterek, "Gün geldi, IAEA'nın Zaporijya'ya Destek ve Yardım Misyonu şimdi yola çıktı. Ukrayna'nın ve Avrupa'nın en büyük nükleer tesisinin emniyetini ve güvenliğini korumalıyız. Bu hafta içinde Zaporijya nükleer santralinde olacak olan bu misyona liderlik etmekten gurur duyuyorum" dedi.

"RUSYA ZAPORİJYA'YI YAKINLARINI VURDU"

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Zaporijya nükleer santralinin yanındaki Energodar bölgesini vurduğunu duyurdu.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, "Energodar'da patlama. Rus güçleri şehrin yerleşim bölgelerini bombalıyor. Sivillerin arabaları ve evleri yanıyor. Binanın dairelerinden birinin isabet aldığı düşünülüyor. Can kayıpları ve yıkımın boyutuna ilişkin bilgiler netleştiriliyor" denildi.

NELER OLMUŞTU?

Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde, Nikopol kenti yakınlarında bulunan Zaporijya Nükleer Santrali, bombardımanın hedefi olmuştu.

Saldırıda, santralde hasar meydana geldi. Saldırının ardından Ukrayna tarafı, Rusya'yı, Rusya ise Ukrayna'yı suçlamıştı. Ardından iki ülke de BM vasıtasıyla IAEA'yı bölgeye davet etmiş, hasarın incelenmesi kapsamında çağrıda bulunmuştu. Söz konusu ekip, bu hafta bölgede değerlendirmelerde bulunacak olsa da santralin çevresindeki saldırılar devam ediyor.

Zaporijya Nükleer Santrali çevresi ateş altında

 

Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik şebekesine bağlanıldı

 

Biden ve Zelenskiy'den 'Zaporijya' çağrısı

 

Zaporijya'nın elektrik şebekesiyle bağlantısı tarihte ilk kez kesildi

 

'Zaporijya Nükleer Santrali acilen silahsızlandırılmalı'

 

Rusya ve Fransa, Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durumu görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)