BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Türkiye, Suriye ve İran zirvesinin tarihi belli oldu----

Rusya, Türkiye, Suriye ve İran zirvesinin tarihi belli oldu

Rusya, Türkiye, Suriye ve İran zirvesinin tarihi belli oldu
14 Haziran 2023 - 13:03 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Rusya, Suriye, Türkiye ve İran dışişleri bakan yardımcılarının 21 Haziran’da Astana’da bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov gazetecilere verdiği demeçte, “20-21 Haziran’da büyük bir Rus heyeti Astana’ya uçacak. 21 Haziran’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir görüşme gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

DÖRTLÜ TOPLANTI

10 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye, Rusya, Suriye ve İran Dışişleri Bakanları, Türkiye-Suriye ilişkilerinin ilerletilmesi için bir yol haritası hazırlanmasını kararlaştırmıştı.

Moskova’da düzenlenen dörtlü toplantının ardından yapılan ortak açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad’ın katıldığı toplantıda bakanların Türkiye ve Suriye arasında devletlerarası ilişkilerin canlandırılmasına dair konularda çeşitli açılardan “içerikli ve açık bir görüşme” gerçekleştirildiğini belirterek şu ifadelere yer vermişti:

“Katılımcılar, 2254 sayılı BMGK Kararı ve ‘Astana Formatı’ çerçevesinde yayınlanan resmi bildiriler uyarınca, Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadeleye olan bağlılıklarını teyit ettiler. Suriyelilerin anavatanlarına gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşlerinin sağlanması ve ihtilaf sonrası yeniden inşanın kolaylaştırılması bakımından, Suriye’ye yönelik uluslararası yardımın artırılmasının taşıdığı önemin altı çizildi.

Katılımcılar ayrıca, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine yönelik olarak Dışişleri Bakan Yardımcılarını, dört ülkenin Savunma Bakanlıkları ve İstihbarat birimleri ile koordinasyon halinde bir yol haritası hazırlamaları hususunda talimatlandırmayı kararlaştırdılar.”

''YAPICI ATMOSFER''

Açıklamada, bakanların toplantıdaki görüş alışverişinin “olumlu ve yapıcı bir atmosferde” gerçekleştiğine işaret edilerek, bakanların ayrıca önümüzdeki dönemde mevcut dörtlü formatta üst düzey temasların ve teknik görüşmelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. (Gazetemru)

Dörtlü Güvenlik Diyaloğu'ndan ''güvenli bir Hint-Pasifik'' taahhüdü

 

Moskova'daki dörtlü görüşmeye ilişkin açıklama

 

Suriye konulu dörtlü görüşme 10'Mayıs'ta

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)