BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye ile prensipte anlaştık----

Rusya: Türkiye ile prensipte anlaştık

Rusya: Türkiye ile prensipte anlaştık
07 Eylül 2023 - 02:55 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Rusya ve Türkiye taraflarının tahıl tedarikine ilişkin gerçekleştirdikleri görüşme neticesinde prensipte anlaşma sağlandığını ancak birkaç konunun daha ele alınması gerektiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Rusya ve Türkiye’nin bir milyon ton tahıl tedariki konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Diplomat, “Prensipte tüm anlaşmalara varıldı. Yakın gelecekte bu tür tedariklerin planının tüm teknik yönlerini çözmek için tüm taraflarla çalışma temaslarına gireceğimizi umuyor.” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısına göre tarafların birkaç konuyu daha ele alması gerekiyor.

Grushko, “Bunlar lojistik, finansman ve diğer pek çok şey, rotalar, varış ülkeleri, miktarlar…” diye ekledi.

Rusya ve Türkiye liderleri Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık bir yıllık aradan sonra ilk kez Pazartesi günü Soçi’de bir araya geldi. Devlet başkanları tahıl anlaşması etrafındaki durumu ve diğer konuları ele aldı.

Putin, Moskova’nın tahıl anlaşmasını yeniden canlandırmaya hazır olacağını ve bunu tüm sabit anlaşmalar yerine getirilir getirilmez gerçekleştireceğini kaydetti. Moskova, tüm engellere rağmen gıda ve gübre ihracatına devam etmeyi, fiyatları istikrara kavuşturmayı ve küresel tarım endüstrisindeki durumu iyileştirmeyi planlıyor.

Rusya Devlet Başkanı, Rusya’nın yakında altı Afrika ülkesine ücretsiz tahıl vereceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Rus tahılının işlenmesine katılmaya hazır olduğunu ifade etti.

Tahıl anlaşması 18 Temmuz’da sona erdi ve Rusya, anlaşmanın uzatılmasına itirazını Türkiye, Ukrayna ve BM’ye bildirdi. Vladimir Putin, Batılı ülkelerin sözlerini tutamayacakları için dünya örgütünün çabalarına rağmen Moskova ile yapılan anlaşmanın şartlarının yerine getirilmediğini kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)