BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya ruble bandında değişikliğe gitti----

Rusya ruble bandında değişikliğe gitti

Rusya ruble bandında değişikliğe gitti
09 Ekim 2014 - 11:28 www.finansgundem.com

Rusya merkez bankası rublenin işlem bandını dün Mart ayından bu yana en büyük oranda değiştirdi

Rusya merkez bankası, rublenin işlem bandını dün 4 Mart’tan bu yana en büyük oranda değiştirdi. Bankanın bu ayki dördüncü müdahalesi ile para birimini korumak için harcanan miktar 1.85 milyar dolara ulaştı.

Ülkenin para politikaları otoritesi web sitesindeki açıklamaya göre 7 Ekim’de 442 milyon dolar satış yaptı. Bu miktar dün yapılan müdahaleleri dışarıda bırakırken ruble dolar-euro sepeti karşısında yüzde 0.5 geriledi. Merkez bankası dün üst bandı 20 kopek (rublenin yüzde biri) hareket ettirerek 44.85’e getirdiğini açıkladı. Ruble bugün Moskova saati ile 10:41’de bu seviyeyi aşarak 44.9498’den işlem gördü. Ruble dün ilk kez dolar karşısında 40 seviyesinden kapanış yaptı.

Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın Kırım bölgesini ihlalinin ardından ABD ve müttefiklerinde Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaları ile ülkenin varlıkları düşüş gösterdi. Merkez bankası Guvernörü Elvira Nabiullina, petrol fiyatlarındaki düşüş ve yurtiçinde dolar ve euro eksikliğinin artmasının etkisi ile rublenin dünya genelinde Haziran ayından en büyük düşüşü göstermesinin ardından savunmayı güçlendirdi.

Moskova’daki OAO Promsvyazbank analistlerinden Alexei Egorov, “Merkez bankasının para birimi müdahaleleri rubleyi zayıflamasını engelleyemiyor. Kademeli olarak düşüş göstermeye devam edecek” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)