BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Putin kararı saçma----

Rusya: Putin kararı saçma

Rusya: Putin kararı saçma
20 Kasım 2021 - 10:35 www.finansgundem.com

Kremlin, ABD Temsilciler Meclisi’nin iki üyesi tarafından ‘Vladimir Putin’in 2024’ten sonra iktidarda kalması halinde Rusya Devlet Başkanı olarak tanınmaması’ yönünde sunduğu yasa tasarısını ‘saçma’ olarak nitelendirdi.

Rusya ile ABD arasında uzaya taşınan rekabet giderek gerileme dönüşüyor. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, bugün konuya ilişkin açıklamasında, “Okyanusun diğer tarafından artık daha gülünç, saldırgan, düşmanca ve yapıcı olmayan bir şeyin gelmeyeceğini düşündüğümüz her zaman yanılıyoruz” dedi.

Peskov, “Bunu içişlerimize müdahale olarak görüyoruz ve bu, ABD’nin diğer ulusların içişlerine resmi olarak müdahale ettiğinin mükemmel bir göstergesi. Rusya’da kimin ve ne zaman devlet başkanı olacağına yalnızca Rusların karar verebileceğine inanıyoruz” diye ekledi.

Rus Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev ise, “Bu, ikili ilişkilerde yeni oluşmaya başlayan normalleşmeyi bozmaya yönelik bir provokasyon. ABD’liler bu sefer Rusya’daki devlet başkanlığı seçimlerine biraz erken müdahale etmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Demokrat Partili Stephen Cohen ve Cumhuriyetçi Partili Joe Wilson tarafından gündeme getirilen yasa tasarısı, Putin’in Mayıs 2024’ten sonra görevde kalma girişiminin ABD tarafından tanınmaması talebini içeriyor. 

ABD: Putin'in niyetini bilmiyoruz

Putin'den NATO uçakları uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)