BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Merkez Bankası'nın da faiz indirimine gitmesi bekleniyor----

Rusya Merkez Bankası'nın da faiz indirimine gitmesi bekleniyor

Rusya Merkez Bankası'nın da faiz indirimine gitmesi bekleniyor
25 Temmuz 2019 - 11:05 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 7,5'ten yüzde 7,25'e düşürmesi bekleniyor.

Dünyada "parasal gevşeme" sinyalleri çoğalıyor. Türkiye'de bugün iş çevreleri Merkez Bankası'ndan en az yüzde 2,5 faiz indirimi beklerken, Rusya'da da gözler yarına çevrildi. Rusya Merkez Bankası’nın politika faizinde yeniden indirime gideceği tahmin ediliyor. Bloomberg’in görüştüğü analistler, yarın yapılacak Merkez Bankası Direktörler Kurulu toplantısında faizin yüzde 7,5’ten yüzde 7,25’e düşürüleceği tahmininde birleşti. 

Merkez Bankası 17 Haziran'da faizi yüzde 7,5'e düşürmüştü. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yeni bir faiz indirimine gidilebileceğini açıklamıştı.

Uzmanlaın çoğu, yarın politika faizinin 0,25 baz düşürüleceğini tahmin ediyor.

Gazprombank analisti Dmitri Turmışev, Faiz indiriminin federal tahvillerin fiyatlarına olumlu yansımasının beklendiğini söyledi. 

Rusya’da yılın ikinci çeyreğinde GSYH geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 0,8, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 büyüdü.

Rosbank verilerine göre, tüketici talebindeki düşüş nedeniyle enflasyon Haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,85’e geriledi. 

Merkez Bankası, yıl sonunda enflasyonun yüzde 4,2-4,7 aralığında kaydedileceğini öngörüyor.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Merkez Bankası’nın yarın faizde 0,50 baz indirime gitmesini beklemediklerini söyledi. 

Merkez Bankası'nın, hasat miktarlarındaki ve benzin fiyatlarındaki belirsizlikler nedeniyle politikalarında çok keskin bir yumuşamaya gitmeye yanaşmayacağı öngörülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)