BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Merkez Bankası'ndan aşırı borç uyarısı----

Rusya Merkez Bankası'ndan aşırı borç uyarısı

Rusya Merkez Bankası'ndan aşırı borç uyarısı
10 Nisan 2019 - 08:29 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kseniya Yudayev, “Aşırı borç yükü, kuşkusuz, ekonomik büyümeyi frenliyor. Bu durum sosyal probremlere de yol açabilir” uyarısı yaptı

“Rusya’da halkın ve vatandaşların üzerindeki borç yükü ülkenin ekonomik büyüme temposunu yavaşlatabilir.” Bu açıklama Rusya Merkez Bankası’ndan geldi. TASS ajansının bildirdiğine göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kseniya Yudayev, “Aşırı borç yükü, kuşkusuz, ekonomik büyümeyi frenliyor. Bu durum sosyal probremlere de yol açabilir” dedi.

Merkez Bankası’nın tüketici kredisi pazarındaki risklere karşı düzenli olarak önlem aldığını belirten Yudayev, “Merkez Bankası, özellikle döviz kredilerinde risk görüyor. Ancak bu sorunda zirve geride kaldı, bankalar rezervlerini oluşturdu” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın önlemlerine rağmen aşırı borç yükünün ülke ekonomisi için ciddi risk yaratabileceğini belirten Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, “Büyük şirketlerin sorunları, mali piyasalar üzerinden kamu bütçesi ve tüm üle için problem oluşturabilir. Dengeli bütçemizle gurur duyuyoruz, ancak borç sorunları bütçeyi etkileyebilir” dedi.

Yudayev ayrıca, enflasyon baskısının beklentilerin altında olduğunu, KDV artışının ekonomiye etkisinin önemli seviyede olmadığını ekledi. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)