BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya MB 25 baz puan faiz indirimine gitti----

Rusya MB 25 baz puan faiz indirimine gitti

Rusya MB 25 baz puan faiz indirimine gitti
26 Temmuz 2019 - 13:52 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası 25 baz puan faiz indirimine giderek bir yılın en düşük seviyesine çekti.

Rusya Merkez Bankası, enflasyonun hız kesmesi ve gelişmiş piyasalardaki güvercin dönüşün parasal genişleme için daha fazla alan yaratması sonrasında bu yıl ikinci kez faiz indirimine gitti.

Rusya MB tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre banka politika faizini 25 baz puan azaltarak yüzde 7.25 ile bir yılın en düşük seviyesine çekti. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin biri hariç tamamı faiz indirimi bekliyordu.

Rusya MB Başkanı Elvira Nabiullina, enflasyon ve yaptırım risklerinin azalmasıyla Haziran'da parasal genişlemeye devam etmeye başlamıştı. Ekonomistler Rusya MB'den yıl sonuna doğru en az iki Faiz indirimi daha bekliyor.

Bankanın faiz indirimlerini sürdürmesi durumunda, Rusya ekonomisinin yönünü aşağı çeviren yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki düşüş öncesinde görülen seviyeler tekrar görülebilir.

Küresel genişlemeci trende Rusya'da katıldı

Önemli merkez bankalarının güvercin dönüşüyle birlikte gelişen piyasalar da genişlemeci trende katıldı. Endonezya'dan Güney Afrika ve Rusya'ya merkez bankaları art arda faiz indirimlerine gidiyor.

Küresel genişlemeci trende katılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) Perşembe günü politika faizinde 425 bp'lik indirime gitmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)