BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, ilk kez devasa bombasını kullandı----

Rusya, ilk kez devasa bombasını kullandı

Rusya, ilk kez devasa bombasını kullandı
05 Mart 2023 - 13:59 www.finansgundem.com

Beton delme ve uydu ile kontrol edilebilme özelliğine sahip UBAP-1500B bombaları Rusya Hava Kuvvetleri tarafından Ukrayna'ya karşı ilk defa kullanıldı. 1500 kilograma ulaşan bomba, savaşın başından bu yana kullanılan en güçlü mühimmat unvanını taşıyor

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Kuvvetlerinin Ukrayna’da süren askeri operasyonlarda ilk kez yeni UPAB-1500B bombalarını kullanmaya başladığı bildirildi.

Askeri operasyonun sürdüğü bölgelerde bulunan Rus savaş muhabirlerinin Telegram kanalı üzerinden paylaştığı bilgide, bin 500 kg ağırlığa sahip olan komuta edilebilir bombaların Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Avdeyevka bölgesindeki müstahkem bölgelerini yok ettiği aktarıldı.

Uydu güdümlü kontrol edilebilen bombaların 2019 yılında üretilmeye başlandığı açıklanırken, yüzeyde ve yer altında yer alan yüksek korumalı askeri altyapı ve nesnelerin imha edilmesi için üretilen 40 km’lik menzile sahip bombanın 1500 kilogram ağırlığı ile operasyonda kullanılan en güçlü mühimmat olduğu ifade edildi.

UPAB-1500B bombasının uydu navigasyonuna dayalı birleşik bir yönlendirme sistemi ile donatıldığı, gövdenin ana kısmının yüksek patlayıcı ve beton delici bir savaş başlığı olduğu iletildi.

Su-25 saldırı uçağı ile birlikte Su-35 ve Su-34 bombardıman uçakları tarafından taşınabilen bomba, hedefin türüne bağlı olarak binaları içerden yok etmek için yaratılırken, patlama, yer altında betonla kaplı nesnenin imhası için gecikmeli olarak gerçekleştirilebiliyor. (GazetemRu)

Rusya'nın Zaporijya'ya saldırısında ölü sayısı 10'a çıktı

Trump: Rusya - Ukrayna savaşını bir günde çözerim

Ukrayna'daki savaş suçları için Hollanda'da merkez kuruluyor

Putin Bryansk'a saldırıyı terör eylemi olarak niteledi!

Zelenskiy, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ferhan ile görüştü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)