BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, enflasyondaki düşüşe rağmen faiz indirmeyecek----

Rusya, enflasyondaki düşüşe rağmen faiz indirmeyecek

Rusya, enflasyondaki düşüşe rağmen faiz indirmeyecek
29 Nisan 2023 - 11:09 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, enflasyondaki düşüşün faiz düşürmek için yeterli bir sebep olmadığını açıkladı. Rusya Merkez Bankası faiz oranını yüzde 7,5'te sabit tuttu.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina enflasyondaki keskin düşüşün faiz oranını düşürmek için "yeterli sebep olmadığını" söyledi. Merkez Bankası cuma günü yapılan Direktörler Kurulu toplantısında faiz oranını yüzde 7,5'te sabit tutma kararı almıştı.

Diğer yandan kurum, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 5-7'den 4,5-6,5 aralığına çekti. Nabiullina enflasyon oranında artış görmeleri halinde "2024 yılında yüzde 4 hedefine ulaşmak adına" yeniden faizi arttırabileceklerini söyledi.

Nabiullina "Yürüttüğümüz mantığın temelinde enflasyonist risklerin ağır basması yatıyor" şeklinde konuştu. Merkez Bankası başkanı işletmelerin ihtiyaç duydukları krediyi alabilmeleri için fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Son olarak Merkez Bankası bugünkü toplantının ardından 2023 yılında ekonominin yüzde 0,5 ile 2 arasında bir oranda büyüyeceği öngörüsünü açıkladı. 2024 tahmini yüzde 0,5-2,5.

Kurum Rus ekonomisinin 2021 seviyesinde 2024 sonunda ulaşmasını bekliyor.(Turkrus)

Rusya'nın enflasyonunda son bir yılda ilk yaşandı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)