BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya düşmanı kör eden silahı tanıttı----

Rusya düşmanı kör eden silahı tanıttı

Rusya düşmanı kör eden silahı tanıttı
11 Mart 2019 - 06:03 www.finansgundem.com

Düşmanı geçici olarak kör eden yeni Rus silahının test görüntüleri yayınlandı

Rus yapımı lazer savaş sistemi Peresvet’in konuşlandırılma görüntüleri yayınlandı. 

Rus savunma sanayi şirketi Rostech’e bağlı AO Opıtniy Zavod İntegral şirketi tarafından geliştirilen Filin istasyonu, geceleyin ve alacakaranlık saatlerinde 5 kilometreye kadar mesafedeki nişangahları, mesafe ölçer cihazları, gece görüş cihazlarını ve tanksavar güdümlü füze rehberlik sistemlerini etkisiz hale getirebiliyor.

İstasyonların kurulduğu gemilerde önce çok güçlü bir projektöre benzeyen aydınlatma cihazı çalıştırılıyor, ardından karşı tarafı geçici olarak köreltebilen, askerlere sanrı gördürebilen ve cihazları da devre dışı bırakabilen ‘engelleme moduna’ geçiliyor.

Rus donanmasının bazı gemilerinin bu sistemlerle donatıldığı belirtilen haberde, Filin’lerin karşı tarafı 2 kilometreye kadar mesafede geçici olarak kör ettiği, bunun yanında bir süre sonra görme işlevinin normale döndüğü kaydedildi.

Daha önce İngiliz medyasının ‘sanrı gördüren silah’ olarak tanımladığı Filin istasyonlarıyla donatılan Amiral Gorşkov fırkateyni, İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait üsse yaklaşınca panik havası yaratmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)