BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya dövizden sonra iç piyasada altın alımını da durdurdu----

Rusya dövizden sonra iç piyasada altın alımını da durdurdu

Rusya dövizden sonra iç piyasada altın alımını da durdurdu
31 Mart 2020 - 12:52 www.finansgundem.com

Piyasalara Moskova'dan dün düşen bir haber farklı yorumlara yol açtı: Rusya Merkez Bankası, iç piyasada altın alımını 1 Nisan’dan itibaren durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler üzerine bu kararın alındığı belirtildi. Merkez Bankası, rubledeki hızlı değer kaybna rağmen 9 Mart’ta aldığı kararla döviz alımını da durdurmuştu.

Rusya'nın uluslararası altın ve döviz rezervleri 13-20 Mart döneminde yüzde 5,1 azalarak 551,2 milyar dolara düştü. Altın rezervleri ise yaklaşık 119,7 milyar dolar değerinde ve 2 bin 300 ton.

Uzmanlar altın alımını durdurma kararını şöyle açıklıyor:

"Piyasalarda sert dalgalanmaların olduğu bir dönemde likidite sorunu yaşamamak herkes için geçerli kural. Zaten rezervinin yüzde 20'si altın olan Rusya Merkez Bankası, 1700'lü fiyatlara doğru yükselişin beklendiği bir dönemde alıcı olmayı doğru bulmuyor. Tam aksine fiyat artışı hızlanırsa satıcı olabilir. Aynı zamanda dolar rezervlerinin gerilediği bir dönemde altın rezervini arttırmak finansal açıdan doğru bir karar değil. Dolar rezervleri yeniden artışa geçmeden Rusya Merkez Bankası altın almaz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)