BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya döviz kontrollerini sıkılaştırabilir----

Rusya döviz kontrollerini sıkılaştırabilir

Rusya döviz kontrollerini sıkılaştırabilir
21 Eylül 2023 - 08:15 www.finansgundem.com

Rusya'da son dönemde yaşanan döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle döviz kontrol önlemleri gündeme alınırken, ekonomistler doların 110 rubleyi görebileceğini belirtti.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da mali politikalara ilişkin gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Moiseyev “Şu anda döviz kontrolüne yönelik bazı tedbirler geliştirildi ve değerlendirmeye alındı. Bu önlemler, şu anda dost ülkeler üzerinden geçen sermaye çıkışlarına yönelik. Bu sayede dövizdeki kısa vadeli oynaklıkları azaltacağına inanıyoruz. Ancak nihai olarak karar verilmedi, halen üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Aynı toplantıda konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Zabotkin ise bu tür kontrollerinin artırılmasını desteklemediklerini ve dövizdeki dalgalanmanın finansal istikrar açısından bir risk oluşturmadığını savundu.

"Dolar 110 rubleyi görebilir"

Öte yandan Rusya'da ekonomistler dolar kurunun 2024'ün ikinci çeyreğinde 110 rubleye kadar yükselme olasılığının bulunduğunu görüşünü bildirdi. Roskongres analistlerinin hazırladığı bir raporu haberleştiren Moskovskiy Komsomolets gazetesi, doların her ay iki ruble değer kazanmasının öngörüldüğünü yazıyor.

Türkrus'un haberine göre, rublenin değer kaybetmesine neden olarak uzun vadeli temel faktörlere işaret edildi. Bu faktörler arasında ülkeden sermaye çıkışı, dolar ve euro cinsinden döviz gelirlerinin azalması, buna karşın yaptırımlar nedeniyle pahalı hale gelen ithalat işlemleri için döviz talebinin artması başı çekiyor.

Capital Skills'den Mark Goyhman, Merkez Bankası'nın aldığı önlemlerin etkisinin sınırlı olacağı, çünkü temel etkenlere dokunmadığı görüşünde. Goyhman'a göre dolar-ruble kurunu serbest pazar yöntemleriyle kontrol altında tutmak Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı'nın gücünün ötesinde.

Roskongres analistleri de doların dizginlenmesi için döviz kontrollerinin sıkılaştırılmasını ve ihracat gelirlerinin tamamının rubleye çevrilmesi mecburiyetinin getirilmesini öneriyor.

Rusya'da döviz alımına sınırlama geliyor

 

Rusya'da döviz kısıtlamaları kaldırıldı

 

Rusya'da döviz rezervlerini harcama beklentisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)