BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, doları 'tahtından' indirdi----

Rusya, doları 'tahtından' indirdi

Rusya, doları 'tahtından' indirdi
29 Ağustos 2023 - 16:56 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, resmi internet sitesindeki döviz kurları tablosunda geleneksel olarak en üst sırada yer alan doları tahtından indirerek Çin yuanına en üst sırada yer vermeye başladı

Uluslararası ticarette doların payını azaltmak için yoğun çalışmalar yürüten ve birçok partner ülkeyle ulusal para birimleri üzerinden ticareti genişleten Rusya'da resmi kurumlar, dolara yönelik sembolik adımlar da atıyor.

Rusya Merkez Bankası, resmi internet sitesindeki döviz kurları tablosunda değişikliğe giderek Çin yuanına en üst sırada yer verdi. Dolar ve euro onun altında kaldı.

Rusya Merkez Bankası'nın bu değişikliğinin geçen hafta ortak para birimi oluşturulması konusunun yoğun şekilde istişare edildiği ve üye ülkelerin tam mutabakat sağladığı BRICS Zirvesi'ni izlemesi dikkat çekti.

Yuanın ticaretteki payı artıyor

BRICS grubu içinde özellikle Rusya ve Çin, dedolarizasyon sürecinin başat aktörleri konumunda. Rusya Merkez Bankası, geçen ay yayınladığı raporda, Çin'in para birimi yuanın dış ticaret işlemlerindeki payının artmaya, dolar ve euronun payının ise azalmaya devam ettiğini vurgulamıştı.

Ruslar para transferi için yeni bir sistem geliştirdi

 

Rusya'nın en zengin kadınları

 

Rusya ekonomisinde hızlı toparlanma bekleniyor

 

Rusya, Batı'dan bağımsız ticaretin yollarını arıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)