BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Hamas heyeti'ni Moskova'da ağırladı----

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Hamas heyeti'ni Moskova'da ağırladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Hamas heyeti'ni Moskova'da ağırladı
19 Ocak 2024 - 17:39 www.finansgundem.com

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanlığı'ndaki heyetin Moskova'da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile istişarelerde bulunduğu ve tarafların Gazze Şeridi'ndeki ateşkesi sona erdirmenin yollarını görüştüğü belirtildi.

Hamas Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki bir heyetin Moskova'da Rusya Devlet Başkanı'nın Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile bir araya geldi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas hareketinden bir heyetin Moskova'da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile istişarelerde bulunduğu ve tarafların Gazze Şeridi'ndeki ateşkesi sona erdirmenin yollarını ele aldığı belirtildi.

Siyasi istişarelerde Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulması amacıyla Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasının yolları ele alındığı belirtilirken Hamas'ın direniş birlikleri tarafından tutulan tutukluların dosyasına ilişkin tutumunun da netleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada 'Hamas heyetinin Rusya'nın diplomatik çabalarının yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına sağlanan resmi ve halk yardımlarını da takdirle karşıladığı' ifade edildi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada 'işgal makamlarının Filistinlilere yönelik suç teşkil eden eylemlerinin uluslararası barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğu' vurgulanarak Hareket temsilcilerinin 'Filistin halkının özgürlük ve evlerine geri dönme ve yasadışı işgale karşı mevcut tüm araçlarla direnme hakkını bir kez daha teyit ettikleri' belirtildi.

Rus vatandaşlarının serbest bırakılması meselesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Hamas Politbüro Üyesi Musa Ebu Merzuk ile yaptığı görüşmede Filistinli gruplar tarafından esir alınan ve aralarında üç Rus vatandaşının da bulunduğu sivillerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Rusya tarafından, 7 Ekim 2023 saldırılarında yakalanan ve Filistinli gruplar tarafından alıkonulan, aralarında üç Rus vatandaşının da bulunduğu sivillerin süratle serbest bırakılması ihtiyacı vurgulandı" denildi.

Hamas: Saldırıların durması için her türlü öneriye açığız

 

Hamas lideri ateşkes görüşmeleri için Mısır'a gitti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maxrik 20 Ocak 2024 21:13

    Hamasın dinci pislik mikropların kafalarını zamanı geldiğinde coluk çocuğunun neslinin kafasını keseceğini öngörebilse