BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya da NATO da asker yığıyor ----

Rusya da NATO da asker yığıyor

Rusya da NATO da asker yığıyor
05 Nisan 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

Ukrayna sınırına yüzlerce tank ve S-400 füzeleri gönderen Rusya lideri Putin'e NATO hamlesiyla karşılık verildi. Bir Rus askeri uzman, Rusya'nın Odessa ve Mykolaiv'i işgal için 'Normandiya' benzeri bir çıkartma yapabileceğini söyledi.

Mart ayının son günlerinde keskin nişancıların silahlarından çıkan kurşunların dört askeri öldürmesiyle ateşkes bozuldu, ateş topuna dönen sınırdan gelen arka arkaya son görüntüler dünyayı sarstı.

Binlerce asker, yüzlerce tankın yığıldığı sınırdaki fotoğraflar, uluslararası medyada 'Savaşın eşiğinde' ve 'Dünya Savaşı dört hafta içinde tetiklenebilir' başlıklarıyla sunuldu.

Rusya lideri Vladimir Putin, dünyanın gözü önünde silah seslerinin susmadığı Ukrayna sınırına ve Moskova'nın yedi yıl önce el koyduğu Kırım'a binlerce asker gönderdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ise, Rusya'nın tatbikat adı altında sıcak bölgeye 25 tabur ek asker sevk ettiğini belirtiyor. Ukrayna medyası, Donbas'a doğru giden Rus konvoylarının görüntülerini yayınlıyor. Son gelmeyen konvoyları gösteren görüntülerde top bataryaları dikkat çekiyor.

Rus medyasına yansıyan görüntülerde ise, yüzlerce tank ve zırhlı aracın yanı sıra S-400 füze savunma sistemlerinin de Ukrayna sınırına taşındığı görüldü.

Alman Bild gazetesinden Julian Röpcke, video kaydından alınan fotoğrafları "Kremlin'deki bazı aptallar Ukrayna sınırında Rusya'nın en modern hava savunma sistemine ihtiyaç duyulduğunu düşünüyor. MH17 açıkça bu beyler için yeterli olmamış" notuyla paylaştı. MH17 sefer sayılı yolcu uçağı, Temmuz 2014'te Ukrayna üstünden geçerken bir Rus füzesiyle vurulmuş ve 298 kişi ölmüştü.

Yalnızca Rusya değil, Vladimir Putin'in en sadık müttefiki Belarus da Moskova'nın Ukrayna kuşatmasına katıldı ve güney sınırına askeri yığınağa başladı

Rus medyası ayrıca, Ukrayna'nın Luhanks bölgesine top saldırısı düzenlediğini, acil olarak toplanan NATO'nun ise Ukrayna'ya asker sevk etmeye başladığını ileri sürüyor.

NATO savaş uçaklarının Ukrayna hava sahasında sürekli devriye gezmesine izin verildi. Ukrayna, NATO üyesi devletlerin uçaklarını Donbas'taki sınır bölgesi ve Ukrayna-Rusya sınırı bölgesindeki hava sahasına çekmeyi planlıyor.

Ayrıca, NATO askeri havacılığının Ukrayna'nın hava sınırlarında devriye gezmesinin nasıl organize edileceği de düşünüldü. Baltık Ülkeleri, Romanya ve İzlanda'da bu yapılmıştı. Bu nedenle Rusya sınırındaki gerginliğin ciddi ölçüde artacağı aşikar ancak bu tür eylemlere yanıt olarak, Rusya'nın askerlerini ve bombardıman uçaklarını komşu Belarus'a nakledebileceği söyleniyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın avia.pro sitesinde ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Türk SİHA'larını Rusya sınırına taşımayı denediğini ancak başarısız olunca Kırım çevresine savaş uçakları gönderdiğini ileri sürdü

Avia.pro'da yer alan dikkat çekici bir başka haberde ise, Ukrayna ordusunun yine Rus işgali altındaki Kırım çevresine ve Azak Denizi kıyılarına mayın yerleştirdiği iddia edildi.

Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolü altındaki Donetsk bölgesine hayli uzak konumdaki Pivdenne'de bu sabah silah sesleri duyuldu. Yerel kaynaklar, Rus sınırına yakın noktada el bombaları atıldığını ve ateş açıldığını bildiriyor.

'PUTİN YENİ BİR NORMANDİYA'YA HAZIRLANIYOR'

Ukrayna medyası ise, Almanya ve Fransa'nın sınırdaki Rus askeri hareketliliğini yakından izlediğini ve taraflara acil bir şekilde tansiyonu düşürme çağrısı yaptığını bildiriyor.

Rus askeri uzman Pavel Felgenhauer, sınırda muharip güçlerin yanı sıra küçük çaplı hava indirme birliklerinin de bulunduğunu söylüyor. Felgenhauer göre, Rusya Odessa ve Mykolaiv'i işgal için Normandiya benzeri bir çıkartma yapabilir.

Rus nüfus ve Rusya yanlılarının ağırlıkta olduğu Donbass bölgesinde (Donetsk ve Lugansk) tek taraflı bağımsızlık ilan edilmesinin ardından, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar 2014'ten bu yana devam ediyor.

Donetsk'e bağlı Şumi kasabasında 26 Mart'ta keskin nişancıların açtığı ateş sonucu dört Ukrayna askeri hayatını kaybetti, iki asker yaralandı. Bunun üzerine Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, uluslararası topluma Rusya'yı 'şiddetle kınama' çağrısı yaptı.

Rusya'nın 'geniş çaplı' bir provokasyona hazırlandığını vurgulayan Ukrayna istihbaratına göre, Moskova Rus yanlısı ayrılıkçıların saldırılarına Ukrayna'nın askeri karşılık vermesini istiyor

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ise, Rusya'nın askeri yığınağını bir 'kas gösterisi' olarak tanımlayıp, Moskova'nın bu yolla ateşkes müzakereleri sürecinde baskı oluşturmak istediğini dile getiriyor.

RUSYA  AÇIK AÇIK 'YIKIM' DEDİ

Rusya'dan gelen açıklamalar ise, açık açık Ukrayna'yı tehdit üzerine kurulu. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, 'Ukrayna'nın provokatif eylemlerde bulunmasının ülkede iç savaşa yol açabileceği'ni söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Putin kısa süre önce söylemişti ancak bu sözler bugün de geçerli; Donbas'ta yeni savaş başlatmaya çalışanlar Ukrayna'yı yıkıma uğratır" dedi.

ABD'DEN UKRAYNA'YA PEŞ PEŞE TELEFONLAR

Bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine Washington'dan arka arkaya Ukrayna'ya destek açıklaması geldi. ABD lideri Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i aradı.

Rusya'nın Donbas ve Kırım'daki 'saldırganlığı' karşısında ABD'nin Ukrayna'ya 'sarsılmaz desteğinin' süreceğini belirten Biden'a, Zelenskiy Twitter mesajıyla teşekkür etti. "Demokrasilerimizin korunması söz konusu olduğunda omuz omuza duruyoruz. Amerikan ortaklığı Ukraynalılar için çok önemli."

Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin Ukraynalı mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise, "Gerilimin ve ateşkes ihlallerinin artmasının yanı sıra, bölgesel gerginliğe ilişkin de NATO müttefiklerimizle görüşüyoruz" dedi.

NATO, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığını güçlendirmesinden endişe duyulduğunu belirtti. Bir NATO yetkilisi, Moskova'nın barış görüşmelerinin altını oyduğunu ve Temmuz 2020'de varılan ateşkesi ihlal ettiğini dile getirdi.

Rusya'nın 2014'te Kırım'e el koymasıyla Soğuk Savaş'tan bu yana Batılı ülkeler ve Moskova arasındaki en büyük kriz patlak verdi. ABD ve AB, Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımayı reddediyor.

ABD'lilerin olası Ukrayna savaşında korktuğu 5 Rus silahı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT05 Nisan 2021 17:35

    Rusya öyle hafife alınabilcek bir ülke değil.Bu olaya karşı gücünü gösterecektir.ukrayna ve ab ülkeleri sinek gbi gelir ruslara.benim korkum ab ülkelerinin tamamını bu sefer işgel edebilirler.

  • emekci05 Nisan 2021 12:29

    kırım 600 yıl türk yurdu olmuştur. sonradan gaspçı ruslar osmanlıyı tokatlayıp almıştır oraları. şimdi de abd rusları tokatlayıp almaya çalışıyor ruslardan. bari nükleer atmasalar

  • baturayersin05 Nisan 2021 11:52

    BU FİLİM DAHA ÖNCEDE OYNADI FİLİMİN SONUDA KRAVATINI YEMİŞTİ   

  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Nisan 2021 11:50

    umarım biz bu savaşın içinde olmayız.bizleri ilgilendiren hiç bir yanı yoktur.abd rusya arasında bir savaş bu kim ne yaıyor ise yapsınlar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Nisan 2021 11:39

    Akıl var mantık var.Ukrayna nın tamamını işgal ettirecek ABD.ABD iyi gaz veriyorlar.bize de zamanında gazı vermiş çekiç güçü nato kanalı ile kurdukları pkk ve kendileri binlerce askerimizi şehit etmişler idi.abd nin ipi ile kuyuya inilmez.umarım biz bu şavaşa karışmayız.rusya ile alacağımız vereceğimiz yoktur.