BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusya, Çin ile anlaşmalarda dijital ruble kullanmayı planlıyor----

Rusya, Çin ile anlaşmalarda dijital ruble kullanmayı planlıyor

Rusya, Çin ile anlaşmalarda dijital ruble kullanmayı planlıyor
27 Eylül 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

Anatoly Aksakov, Washington'un küresel mali hegemonyasını azaltmak için Çin ile karşılıklı anlaşmalarda dijital rubleyi kullanmayı planladığını bildirdi.


Rusya parlamentosunun alt kanadı finans komitesi başkanı Anatoly Aksakov, Rusya'nın önümüzdeki yılın başlarında dijital rubleyi piyasaya sürmesinin ardından, Washington'un küresel mali hegemonyasını azaltmak için Çin ile karşılıklı anlaşmalarda para birimini kullanmayı planladığını bildirdi.

Rusya, birçok ülke gibi, son birkaç yıldır finansal sistemini modernize etmek, ödemeleri hızlandırmak ve bitcoin gibi kripto para tehdidinin etkisini azaltmak için dijital para geliştiriyor.

Rusya Merkez bankası, Ukrayna'daki eylemleri nedeniyle Moskova'ya yönelik yaptırımların Rusya'nın küresel finansal piyasa altyapısının büyük bir kısmına erişimini keserken, bankalarla halihazırda dijital ruble testleri yürütüyor.

Aksakov, Rusya'nın parlamento gazetesine verdiği röportajda, Rusya'nın bunu akılda tutarak, işlem yapmak için alternatif yollar arayışında olduğunu söyledi.

Dijital euro için 2023 işaret edildi

 

Rusya'dan yaptırımlara karşı dijital ruble hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)