BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDijital euro için 2023 işaret edildi----

Dijital euro için 2023 işaret edildi

Dijital euro için 2023 işaret edildi
24 Ağustos 2022 - 09:33 www.finansgundem.com

Dijital euro ile ilgili çalışmaların Ekim 2023'te tamamlanacağı açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, dijital euro konusunda inceleme, araştırma aşamasının Ekim 2023'te tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Olli Rehn, Avrupa Merkez Bankası'nın üzerinde çalıştığı olası bir dijital euro para biriminin sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak ve dijital bir parasal çapa sağlamak gibi çeşitli faydaları olabileceğini bildirdi.

Rehn'in merkez bankası parasının kullanılabilirliğini, yalnızca bankalar arasındaki işlemlerden sıradan insanlar arasındaki ödemeleri içerecek şekilde genişletmek gibi, bir merkez bankası dijital para birimini tanıtma fikrinin birkaç olası faydasını gördüğü belirtildi.

Rehn, "Dijital bir euro, insanlara nasıl ödeme yapacakları konusunda ek bir seçenek sunacak ve giderek dijitalleşen bir ekonomide bunu yapmayı kolaylaştıracaktır." dedi.

Rehn, mevcut özel kripto varlıklarının sınırlamalarının, değişken fiyatları ve siber risklere karşı savunmasızlıkları nedeniyle yapısal olduğunu söyledi.

Rehn, ABD Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard'ın son yorumlarını yineleyerek, "Dijital bir yerel güvenli merkez bankası parası biçimi, geleceğin finansal sisteminde tarafsız güvenilir uzlaşma katmanı sağlayarak istikrarı artırabilir." dedi.

Euro/dolardaki hareket daha da derinleşecek mi?

 

Fed üyesinden sıkılaşmaya devam mesajı

 

Panetta: ECB faiz artırımı konusunda ihtiyatlı olmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)