BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya bugün Afganistan konulu müzakerelere ev sahipliği yapıyor----

Rusya bugün Afganistan konulu müzakerelere ev sahipliği yapıyor

Rusya bugün Afganistan konulu müzakerelere ev sahipliği yapıyor
20 Ekim 2021 - 14:14 www.finansgundem.com

Rusya, Orta Asya’daki etkisini savunmak ve bölgedeki DEAŞ unsurlarına karşı harekete geçmek için Taliban heyetinin de katılımıyla bugün Afganistan konulu uluslararası görüşmelere ev sahipliği yapacak.

Aralarında Çin ve Pakistan’ın da bulunduğu on ülkeden yetkililerin katılacağı görüşmeler, Taliban’ın Ağustos ayında iktidara gelmesinden bu yana katıldığı en önemli uluslararası toplantılardan biri olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Verilerimize göre, Afganistan’ın kuzeyinde, DEAŞ militan sayısı 2 bin civarındadır. Bunların liderleri, Orta Asya devletleri ve Rus bölgelerine yönelik etkisini artırma yönünde planlar kuruyor, etnik ve mezhepsel çatışmaları ile dini nefreti kışkırtma üzerine oynuyor” şeklinde uyarmıştı.

AFP’nin haberine göre, Taliban heyetine, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile görüşmelerde bulunan, hareketin önde gelen isimlerinden biri olan Başbakan Yardımcısı Vekili Abdusselam Hanefi başkanlık ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’da yapılacak toplantının hedeflerinden birinin ‘uluslararası toplumun insani bir krizi önleme çabalarını güçlendirmek’ olduğunu duyurdu.

Toplantının gündeminde kapsayıcı bir hükümet kurulmasının yer alacağını bildiren Bakanlık, müzakerelerin sonunda katılımcıların ortak bir açıklama yapacaklarını da ekledi.

Rusya’da terör örgütü olarak sınıflandırılmasına rağmen, Taliban hareketinin temsilcileri geçtiğimiz yıllarda birkaç kez Moskova’da ağırlanmıştı.

Rusya, Taliban'ın tanınmasını aksıya alacak

 

Taliban'ın uluslararası görüşme trafiği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)