BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Batı provokasyonlarına son vermeli ----

Rusya: Batı provokasyonlarına son vermeli

Rusya: Batı provokasyonlarına son vermeli
03 Kasım 2022 - 00:44 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batılı ülkeleri nükleer silah kullanımına yönelik provokasyonlarını durdurmaları konusunda uyardı.

Rusya, nükleer bir çatışmadan kaçınmanın birinci öncelik olduğunu söyleyerek Batı'yı "Ukrayna'ya kitle imha silahları tedarik ederek provokasyonları teşvik etmekle" suçladı.

Batı ise işgalin başladığı şubat ayından bu yana nükleer söylemin artmasının arkasında Moskova'nın olduğunu vurguluyor. Nitekim saasşın başından bu yana nükleer kartı sürekli hatırlatan ve blöf yapmadığını tekrarlayan tek taraf Rusya'ydı.

Eylül ayında Putin, Rusya'nın topraklarını savunmak için "mümkün olan tüm araçları" kullanmaya hazır olduğunu belirttiğinde de "blöf yapmadığının" altını çizmişti. Ayrıca ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Japonya'ya iki atom bombası atmış olmasının bir 'emsal' oluşturduğu kaydedildi.

Moskova son olarak, Kiev'in radyoaktif bir "kirli bomba" kullanmayı planladığını öne sürdü.

Ukrayna'nın da nükleer bir silaha sahip olduğunu iddia etmenin yanında, dünyanın sempatisini kazanmak ve Batılı nükleer güçleri Rusya'ya karşı savaşa dahil etmek için bu silahı kendi halkı ve toprakları üzerinde kullanacağını iddia ediyor.

''Batı provokasyonları teşvik ediyor''


Rusya Dışişleri Bakanlığı, beş nükleer gücün "doğrudan bir silahlı çatışmanın eşiğinde" olmalarından endişe edildiğini ve Batı'nın "kitle imha silahlarıyla provokasyonları teşvik etmekten" vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Ulusal güvenliğimizi baltalamaya yönelik sorumsuz ve küstahça eylemlerin neden olduğu mevcut karmaşık ve çalkantılı durumda, en acil görevin nükleer güçlerin herhangi bir askeri çatışmasını önlemek olduğuna kuvvetle inanıyoruz." denildi.

Moskova, ocak ayında ABD, Çin, İngiltere ve Fransa ile birlikte yayınlanan ve nükleer bir savaştan kaçınmak için ortak sorumluluklarını teyit eden ortak bir bildiriyi desteklediklerini söyledi.

Putin, birkaç kez nükleer saldırı tehdidinde bulundu. Moskova ise askeri doktrininin Rusya'nın toprak bütünlüğü tehdit altındaysa nükleer silah kullanımına izin verdiğini defalarca tekrarladı. 

Kadirov, nükleer silah çağrısı yaptı


Kısa bir süre önce, Çeçenistan bölgesinin lideri ve Putin'in önemli müttefiklerinden olan Ramzan Kadirov, Rusya'yı Ukrayna'da "düşük güçte bir nükleer silah" kullanmaya çağırdı. 

Rusya'nın 'kirli bomba' soruşturulsun teklifi reddedildi

 

Rusya'nın tahıl anlaşmasına dönmesiyle buğday fiyatları düştü

 

Rusya: NATO askeri gücünü 2.5 kat artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)